időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Az agglomerációban is népszerű a falusi csok

Magyar Nemzet
2021.11.19. 10:55 2021.11.19. 14:40
Az agglomerációban is népszerű a falusi csok

A nagyvárosok tágabb vonzáskörzetére is kiterjed a falusi csok, így további házvásárlók jelentkezhetnek a támogatásért – figyelmeztetett közleményében a Duna House. Az ingatlanközvetítő elsősorban azért számít újabb igénylésekre, mert az agglomerációba eső települések népszerűsége országszerte megugrott. 

A falusi csok az ötezer lakosnál kisebb helységek több mint 93 százalékában érhető el, ami az ingatlantranzakciók 10-15 százalékát érintheti.

A fővárostól legalább ötven kilométerre, vagyis mintegy egy órányi autóútra lehet olyan településeket találni, ahol elérhető a falusi csok. Ennek ellenére a Duna House arra számít, hogy a program végéig, azaz jövő júliusig még legalább közel 55 milliárd forintnyi támogatás érkezik a kistelepülések ingatlanpiacára. Ennek oka, hogy 

a járványhelyzet miatt egyre többen hajlandók egyre messzebb költözni a nagyvárosoktól, a 10-20 százalékos áremelkedés ellenére is.

A falusi csok 2022 júliusáig még biztosan igényelhető – közölte nemrég a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Gyopáros Alpár kiemelte, hogy a támogatást mindenki megkapja, aki sikeres kérelmet nyújt be.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.