Az agglomerációban is népszerű a falusi csok

A járvány miatt egyre többen költöznek egyre nagyobb távolságra a nagyvárosoktól.

Magyar Nemzet
2021. 11. 19. 10:55
Monor, 2015. június 6. Játszóház a 2012 óta hazai és külföldi vendégek ezreit vonzó borvidékek hétvégéjén, 2015. június 6-án a Pest megyei Monoron. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyvárosok tágabb vonzáskörzetére is kiterjed a falusi csok, így további házvásárlók jelentkezhetnek a támogatásért – figyelmeztetett közleményében a Duna House. Az ingatlanközvetítő elsősorban azért számít újabb igénylésekre, mert az agglomerációba eső települések népszerűsége országszerte megugrott. 

A falusi csok az ötezer lakosnál kisebb helységek több mint 93 százalékában érhető el, ami az ingatlantranzakciók 10-15 százalékát érintheti.

A fővárostól legalább ötven kilométerre, vagyis mintegy egy órányi autóútra lehet olyan településeket találni, ahol elérhető a falusi csok. Ennek ellenére a Duna House arra számít, hogy a program végéig, azaz jövő júliusig még legalább közel 55 milliárd forintnyi támogatás érkezik a kistelepülések ingatlanpiacára. Ennek oka, hogy 

a járványhelyzet miatt egyre többen hajlandók egyre messzebb költözni a nagyvárosoktól, a 10-20 százalékos áremelkedés ellenére is.

A falusi csok 2022 júliusáig még biztosan igényelhető – közölte nemrég a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Gyopáros Alpár kiemelte, hogy a támogatást mindenki megkapja, aki sikeres kérelmet nyújt be.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.