Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Sikeresen levizsgáztak az adóhatóság új kutyái

Negyvennégyre bővül a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál dolgozó keresőebek száma.

Magyar Nemzet
2021. 12. 18. 11:45
NAV, keresőkutya, kutya
NAV, keresőkutya, kutya Forrás: Varga Mihály Facebook/NAV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) 38-ról 44-re bővül a szolgálatot teljesítő keresőkutyák száma – jelentette be a pénzügyminiszter Facebook-oldalán szombaton. Varga Mihály úgy fogalmazott: szeptemberben tartott kutyavásárt a Nemzeti Adó És Vámhívatal. A 16 hetes felkészítés után mind a kilenc eb sikeres vizsgát tett, közülük hat kutya mostantól a NAV cigaretta- és kábítószer-felderítését segíti. 

A képzés nemzetközi szinten is egyedülálló volt, hiszen három kutya a szerb vámhivatal állományába kerül. A NAV kutyakiképzői világszinten is elismertek, ezért a szerb vámosok a magyar kollégák segítségét kérték a kutyák kiképzésében – mondta.

Borítókép: Az egyik sikeres vizsgázó (Fotó: Varga Mihály Facebook-oldala/NAV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.