Átadták a Lidl új logisztikai központját Ecseren

A cég a 36 milliárd forintos beruházáshoz a kormánytól 1,2 milliárd forint értékű támogatást kapott.

Magyar Nemzet
2022. 01. 28. 13:08
Szűcs Lajos, Szijjártó Péter és Grósz Jenő a Lidl Magyarország ecseri logisztikai központjának átadóján 2022. január 28-án. Forrás: Lidl Magyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer részvételével felavatták a Pest megyei Ecseren a Lidl Magyarország negyedik és egyben legnagyobb, 62 ezer négyzetméteres logisztikai központját pénteken. A vállalat az összesen 36 milliárd forintos beruházáshoz a kormánytól 1,2 milliárd forint értékű vissza nem térítendő, beruházásösztönzési támogatást kapott, és több mint 400 új munkahelyet teremtett a régióban.

A Lidl Magyarország 2020 nyarán jelentette be a nagy volumenű beruházás megkezdését. A vállalat eddig három, a székesfehérvári, a szigetszentmiklósi és a hejőkürti logisztikai központjaiból látja el az ország 190 Lidl-áruházát és ezzel a hazai háztartásokat.

Mostantól az új, ecseri raktár több mint hatvan budapesti és környéki áruház kiszolgálásáért felel majd.

Az épület alapterülete 62 ezer négyzetméter, ami kilenc futballpálya méretének felel meg – és amelyből több mint 21 ezer négyzetméter, vagyis három focipálya méretű hűtött teret alakítottak ki. Legmagasabb pontja 21 méter magas, ami hét emelet magasságnak felel meg. Az új raktár forgalmát jelzi, hogy egy hónap alatt több mint kétszázezer raklap fordul majd meg és akár ötezer kamion fogadására is alkalmas.

Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország erős legyen. Magyarország akkor lehet erős, hogyha erős a gazdaság, a gazdaság meg akkor lehet erős, ha vannak erős vállalatok, ezért a kormány mindent megtett a világjárvány alatt is, hogy támogatást biztosítson azoknak a  vállalatoknak, amelyek a nehéz időszakban sem a leépítést, munkavállalóik elbocsátását választották, hanem újabb és újabb fejlesztésekkel, beruházásokkal gyakorlatilag megteremtették maguknak azt a lehetőséget, hogy az új világgazdasági korszakban magára találó keresletet ők szolgálhassák ki 

– mondta Szijjártó Péter az átadó rendezvényen, majd hozzátette: – Örülünk annak, hogy ez a 36 milliárd forintos beruházás 413 új munkahelyet hoz létre, erre alapozva a kormány 1,2 milliárd forintos vissza nem térítendő készpénztámogatást biztosított ehhez a beruházáshoz.

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke beszédében többek között elmondta: az új logisztikai telephely azért is nagy jelentőségű, mert nem csak a Lidl, de Magyarország sikerességéhez is hozzájárul.

– Itt, Ecseren több mint négyszáz új munkahelyet teremtettünk, és ezzel együtt országos szinten, az elmúlt egy év során több mint 1200 munkahelyet hoztunk létre

– emelte ki, hozzátéve: – A 2020-as gazdasági évben elért árbevételünk alapján a hazai kiskereskedelmi szektor legnagyobb szereplőjévé váltunk. Immár piacvezetőként továbbra is az a célunk, hogy a Lidl a magyar gazdaság meghatározó motorja legyen.

A diszkontlánc a 11. legtöbb magyar munkavállalót foglalkoztató cég Magyarországon – olvasható a cég sajtóközleményében. Hangsúlyozzák, hogy több mint 8500 munkavállaló  számára biztosít versenyképes béreket és az elmúlt négy év során több mint 27 milliárd forintot fordított bérfejlesztésre.

A cég emellett különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra. Az áruházlánc „Lidl a magyar beszállítókért” programjának köszönhetően már közel 450 hazai beszállítóval dolgozik együtt, a vásárlók pedig mintegy 3800 hazai termék közül válogathatnak – emelték ki a közleményben.

Borítókép: Szűcs Lajos, Szijjártó Péter és Grósz Jenő a Lidl ecseri logisztikai központjának átadásán (Fotó: Lidl Magyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.