Biztonságos az Európa–Kína vasútvonal

.

2022. 01. 17. 14:40
null
2021.10.28. Budapest BILK Cargo Logisztikai Központ Magyar Nemzet fotó: Éberling András (EA) Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belarusz nem akadályozza meg a kínai konténervonatok közlekedését a belarusz–lengyel határon, biztosította a kelet-európai ország az ázsiai szállítmányozókat – tette közzé a Railfreight.com. Jurij Szenko, Fehéroroszország kínai nagykövete Pekingben kifejtette, hamisak azok a pletykák, amelyek szerint Belarusz megszakítaná a vasúti összeköttetést Lengyelországgal a közös határon kialakult menekültválság miatt. Ennek köszönhetően a kínai vállalatoknak nem kell aggódniuk az ilyen fejlemények lehetséges hatásai miatt.

– Fehéroroszország nevében biztosíthatom, hogy továbbra is teljesítjük kötelezettségeinket, és a korábbiak szerint biztosítjuk a kínai áruk zökkenőmentes tranzitját. Sőt, reméljük, hogy 

Fehéroroszország fellendíti a kétoldalú kereskedelmet Kínával, és kihasználja földrajzi előnyeit, hogy vasúti szállítási központtá váljon – nyilatkozta Szenko a Global Times kínai hírportálnak. 

Szenko nyilatkozata kétségtelenül megnyugvást jelent az eurázsiai iparnak, hiszen az utóbbi időben valóban felmerültek geopolitikai kétségek a legnagyobb forgalmat bonyolító vasútvonal működése körül. A Belarusz Államvasutak adatai szerint az ország vasúti konténeres tranzitforgalma 2021-ben 930 ezer konténer körül alakult, ami 29 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Borítókép: Kínai konténerek a BILK logisztikai központban (Fotó: Magyar Nemzet/Éberling András)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.