Sberbank: 150 milliárd forintot ad az MNB a betétesek kifizetésére

A Magyar Nemzeti Bank biztosítja az Országos Betétbiztosítási Alapnak a szükséges likviditást.

Magyar Nemzet
2022. 03. 07. 19:49
MNB, Magyar Nemzeti Bank, forint Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sberbank-ügyfelek zökkenőmentes kártalanításának érdekében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) biztosítja az Országos Betétbiztosítási Alapnak (OBA) a szükséges likviditást. A megállapodás értelmében az MNB repoügylet, valamint egy három hónapos lejáratú áthidaló kölcsön keretében nyújt finanszírozást, így az OBA a jogszabályoknak megfelelően tíz munkanapon belül képes teljesíteni a Sberbank közel hetvenezer ügyfelének mintegy 150 milliárd forintot elérő biztosított betétállománya utáni kifizetést – közölte a jegybank. 

Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke hétfőn reggel az RTL Klub műsorában megerősítette, hogy az Országos Betétbiztosítási Alap százezer euróig, több mint 38 millió forintig kártalanítja az ügyfeleit. 

Az MNB ennek érdekében 150 milliárd forint hitelt biztosít az alapnak.

Borítókép: Illusztráció. Fotó: Kurucz Árpád

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.