Visszavonta a Moody’s a Nemzetközi Beruházási Bank minősítését

A Moody’s saját üzleti megfontolásokból döntött úgy, hogy visszavonja a minősítéseket.

Magyar Nemzet
2022. 03. 30. 13:31
null
US-FINANCE-ECONOMY-MOODY'S Fotó: EMMANUEL DUNAND
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Moody’s Investors Service nemzetközi hitelminősítő intézet visszavonta a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) hosszú távú kibocsátói és kiemelt fedezetlen kötelezettségekre vonatkozó minősítését. A Moody’s saját üzleti megfontolásokból döntött úgy, hogy visszavonja a minősítéseket.    

A Moody’s március 2-án az addigi A3-ról egyszerre négy fokozattal, befektetésre már nem ajánlott Ba1-re rontotta az NBB besorolását, amit azonnal felülvizsgálat alá helyezett további rontás lehetőségével.

Az 1970-ben alapított NBB nemzetközi pénzintézet fő tevékenységi köre a kis- és középvállalkozások támogatása a bank tagországaiban, valamint a társadalmilag jelentős infrastrukturális projektek finanszírozásában való részvétel. Az NBB székhelye Budapesten található.

Március elején Csehország, Románia, Szlovákia és Bulgária bejelentette kilépési szándékát az NBB részvényesei közül.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.