Már a héten megállapodhat a Twitter felvásárlásáról Elon Musk

Az amerikai milliárdos tíz napja tett ajánlatot a Twitter megvásárlására, a tárgyalások már elkezdődtek.

Magyar Nemzet
2022. 04. 25. 12:10
null
SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk poses as he arrives on the red carpet for the Axel Springer Awards ceremony, in Berlin, on December 1, 2020. (Photo by Britta Pedersen / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A  Twitter Inc. tárgyalásokat kezdett Elon Musk amerikai milliárdossal, aki tíz napja ajánlatot tett a cég megvásárlására, és a The Wall Street Journal szerint akár már a héten megköthetik az üzletet – számolt be a távirati iroda. A lap úgy tudja, hogy 

Elon Musk és a Twitter vezetői vasárnap megbeszélést folytattak, és több területen máris sikerült előrehaladást elérni. A lapnak nyilatkozó források ugyanakkor hangsúlyozták, hogy még mindig nem biztos az üzlet létrejötte.

Musk április 14-én tett ajánlatot a Twitter megvásárlására, részvényenként 54,2 dolláros áron, ezzel 43,39 milliárd dollárra értékelve a céget. Az egyebek között a Tesla céget is irányító Musk ezután azt mondta, hogy ez az ajánlat a legjobb és az utolsó, és a lap forrásai szerint a cég igazgatótanácsának elnökével, Bret Taylorral folytatott beszélgetésén megerősítette, hogy nem áll szándékában megemelni a felvásárlásra szánt összeget.

A piac akkor arra számított, hogy a Twitter elutasítja Musk ajánlatát, mivel a cég igazgatósága április 15-én megállapodott egy újabb részvénykibocsátásról, védekezésül a Tesla Inc. vezetője által kezdeményezett felvásárlás ellen.

A Twitterben 9,2 százalékos részesedéssel rendelkező Musk azonban a múlt héten azt nyilatkozta, hogy 46,5 milliárd dolláros forrása van az ügylet finanszírozására, és kész közvetlen kivásárlási ajánlatot tenni a részvényeseknek. Ezt követően megváltozott a Twitter vezetőinek álláspontja, és megegyeztek, hogy tárgyalnak Muskkal.

A WSJ forrásai szerint pénteken Musk zártkörű találkozót tartott több Twitter részvényessel. A milliárdos a Twitter felvásárlását azzal magyarázza, hogy a közösségi hálózatot „a szólásszabadság platformjává” kívánja tenni szerte a világon. A Twitter április 28-án teszi közzé negyedéves pénzügyi adatait, és várhatóan addigra vagy hamarabb megszületik a döntés a Musk-ügyletről.

Borítókép: Elon Musk amerikai milliárdos (Fotó: AFP/Britta Pedersen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.