Már az egyéni vállalkozók lehetőségeit is megmutatja a Vali

Már nemcsak a cégek, de az egyéni vállalkozók is hozzáférhetnek a tevékenységüket segítő információk­hoz, a pályázati lehetőségekhez, emellett pontos képet kaphatnak hatékonyságukról is. A Vali.hu információs portál rövid regisztráció után személyre szabott, ingyenes hozzáférést nyújt minden, kisebb vállalkozásokat, egyéni vállalkozókat támogató információhoz, lehetőséghez, amely sokaknak hiány­pótló lehetőség.

Nagy Kristóf
2022. 04. 08. 19:45
Fotó: Sipeki Péter Forrás: Kelet Magyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincsenek könnyű helyzetben azok a kisebb vállalkozások, egyéni vállalkozók, akik nem alkalmaznak külön beosztottat, aki odafigyel a jogszabályok változására, a pályázati vagy akár a képzési lehetőségekre. Nekik jelent óriási segítséget a Vali vállalkozói információs portál

A vállalkozások mellett már az egyéni vállalkozók is személyre szabott információkhoz juthatnak Fotó: Szabad Föld/Németh András Péter

A portál célja a társas- és egyéni vállalkozások gyors, hiteles és személyre szabott tájékoztatása a vállalkozásokat leginkább érdeklő ügyekben. Ezen a vállalkozóknak mindössze három kattintással elérhetők a testreszabott pályázatok, az államilag támogatott hitelek, a képzések és azok a megbízható szakértők, akik a vállalkozás fejlődését segítik.

Régóta erre várnak az egyéni vállalkozók

Már nemcsak a cégek, de az egyéni vállalkozók is személyre szabott információkat, lehetőségeket találhatnak, amelyhez mindössze egy rövid regisztráció szükséges. Az Innovációs és Technoló­giai Minisztérium arról tájékoztatott, hogy az információs portált a világjárvány gazdasági hatásaira válaszul hozta létre a kormány. 

Célja, hogy a vállalkozások naprakész információkat kapjanak. A portálon minden vállalkozó két-három kattintással megtalálja a számára elérhető, támogatásokat és állami hiteleket.

A vállalkozások a gyors információszerzésen kívül díjmentes tanácsadást is kaphatnak a weboldalon keresztül. Emellett az érdeklődők figyelmébe ajánl olyan államilag támogatott, ingyenes szolgáltatásokat, mint a cégdiagnosztika, a pénzügyi és az informatikai tanácsadás, a generációváltással kapcsolatos szaktanácsadás, valamint a mintaüzemek látogatása.

Okos a vállalkozói információs portál

A Vali.hu népszerűségét bizonyítja, hogy már nyolcezer vállalkozás regisztrált a személyre szabott megoldásokért. Hazánkban jelenleg több mint négyszázezer egyéni vállalkozó dolgozik, és számuk a kedvező hazai szabályozásoknak köszönhetően 2012 óta folyamatosan növekszik. 

Újdonság, hogy áprilistól már az egyéni vállalkozók is megtekinthetik nyilvánosan elérhető adataikat és a számukra igénybe vehető pályázati és hitellehetőségeket, mindehhez csak egy rövid regisztrációra van szükség. 

A honlapon a vállalkozó megismerheti cége nyilvánosan elérhető adatait, tájékozódhat a vállalata besorolásáról, valamint a legfrissebb gazdasági hírekről. 

Gyorsan elérhető a vállalkozók nyilvántartása

A személyre szabott lehetőségeken felül az oldal tartalmazza az IFKA Nonprofit Kft. programjait és szolgáltatá­sait is, így például a Magyar multi programot, az Evolúció – Megújuló vállalkozások programját, valamint a Zöld nemzeti bajnokok és a Modern mintaüzem programot. 

Az oldal használata egyszerű, hiszen egy kattintással megtekinthetők a kiválasztott cég nyilvánosan elérhető adatai, például árbevétele és üzemi-üzleti eredménye az elmúlt hét évre visszamenően. A második kattintásra pedig megjelennek a vállalkozás által elvben igénybe vehető, többségében államilag támogatott szolgáltatások méret, földrajzi elhelyezkedés és tevékenységi kör szerint.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kelet-Magyarország/Sipeki Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.