Rengeteg új állás várja a jelentkezőket

A legtöbben a vendéglátásban és a turizmusban nyitott pozíciókra jelentkeztek az első negyedévben.

Magyar Nemzet
2022. 04. 13. 14:30
null
20210830_Szekszárd_Vendéglátás_Illusztráció_Szekszárd Szász étterem. Németh Viktor felszolgáló_Fotó:Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság _MD_TN Fotó: Mártonfai Dénes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Profession.hu állásportál első negyedéves tapasztalatai szerint 66 százalékkal nőtt az álláshirdetések száma. A portál közlése szerint az intenzív növekedés leginkább Somogy, Pest és Tolna megyére volt jellemző, de a legkevésbé aktív Nógrád megyében is 14 százalékos volt a bővülés.

A feladott álláshirdetések száma alapján a fővárosban keresik a legtöbb új kollégát, azonban a legnagyobb százalékos növekedés Somogy megyében volt, ahol három hónap alatt megduplázódott a nyitott pozíciók száma.

A vendéglátás és a szakmunkás hirdetések gyarapodnak leginkább. Ezt követik a szak-, betanított- és segédmunkás, valamint az adminisztrációs terület hirdetései. A legkisebb növekedés az építőipar és az IT-programozás területein volt megfigyelhető.

A vizsgált három hónapban 15 százalékkal csökkent a munkavállalók jelentkezése, bővülés elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint Baranya és Hajdú-Bihar megyében mutatkozott.

A vendéglátás, hotel, turizmus kategóriákban feladott hirdetéseknél mérhető a legintenzívebb növekedés a jelentkezők számában, amit az oktatás, tudomány, valamint a cégvezetés és menedzsment követ, majd az üzleti támogató központok. Az év elején a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva a legkevesebb jelentkezőt a mérnök, a bank, biztosítás, bróker és az IT-programozás területén toborzók jegyezték.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Tolnai Népújság/Mártonfai Dénes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.