időjárás 36°C Pál, Péter 2022. június 29.
logo

Minden eddiginél nagyobb felhatalmazást kapott az agrárkamara

Köpöncei Csilla
2022.05.21. 13:00
Minden eddiginél nagyobb felhatalmazást kapott az agrárkamara

Rekordrészvétel mellett zajlottak tegnap az agrárkamarai választások, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) listáját közel kétszer annyian támogatták, mint 2017-ben. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tájékoztatása szerint május 20-án mintegy 79 ezren adták le voksukat. Szavazni országszerte 361 szavazási körzetközpontban lehetett.

– A kamarai tagok a mostani választáson minden eddiginél nagyobb felhatalmazást adtak a megyei küldöttjelölti listákat állító Magosz, valamint az őt támogató 17 szakmai szervezetnek. A 18,5 százalékos részvételi arány az Európai Unióban szinte egyedülállóan magas, más országokban agrárkamarai választásokon jellemzően csak néhány százalék körüli a részvétel – hívta fel a figyelmet a NAK. 

A köztestület közleményében rámutatott: a mostani választásokon demonstrált erő révén a kamara a jövőben még hatékonyabban tudja képviselni az ágazat érdekeit. Győrffy Balázs, a NAK elnöke Facebook-bejegyzésében jelezte, hatalmas büszkeséggel tölti el, hogy 79 ezren adták le voksukat a kamarai választásokon.

 – Meggyőződésem, hogy a választásokon az eddigi eredményeinket is elismerték a szavazók. Együtt erő vagyunk. Együtt építjük a jövő agráriumát – zárta bejegyzését a köztestület elnöke.

A választások eredményének hivatalos – jövő hétfői – megállapítását követően várhatóan június 13–17. között tartják majd a megyei alakuló küldöttgyűléseket. Az országos alakuló küldöttgyűlést pedig július 7-ére tűzte ki a kamara. 

Borítókép: Győrffy Balázs, a NAK elnöke (Fotó: Kelet-Magyarország/Sipeki Péter)