Egy év alatt 3,2 százalékkal nőtt az építőipari termelés volumene

2022 áprilisában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 3,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 5,9 százalékkal kisebb volt a márciusinál.

Munkatársunktól
Forrás: KSH2022. 06. 15. 9:17
null
Építkezés, építőipar, lakás, ingatlan, munkaerő, gazdaság, Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2022 áprilisában az előző év azonos hónapjához képest az építmény főcsoportok termelése közül az épületeké 1,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, az egyéb építményeké 11,4 százalékkal bővült. Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 12,8 százalékkal csökkent a termelés. Ugyanakkor az egyéb építmények építésének termelése 9,5, a speciális szaképítésé 13,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

A megkötött új szerződések volumene 33,9, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 43,4, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 25,2 százalékkal nagyobb volt a 2021. áprilisi bázisnál.

Az építőipari vállalkozások április végi szerződésállományának volumene 8,0 százalékkal magasabb volt a 2021. április véginél. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 8,8 százalékkal csökkent, az egyéb építményeké 20,6 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

2022 első négy hónapjában az előző év azonos időszakához képest az építőipari termelés 12,1 százalékkal bővült.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.