Rekordforgalom a Budapest Airporton

Az elmúlt két év legmagasabb utasszámát érte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér májusban.

Magyar Nemzet
2022. 06. 14. 15:22
null
20200317 ferihegy korona virus illusztraciok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt két év legmagasabb utasszámát érte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér májusban, amikor az utasforgalom meghaladta az egymillió főt – közölte kedden a Budapest Airport.

Az év ötödik hónapjában egészen pontosan 1 095 597 utas fordult meg a budapesti repülőtéren, ami 2021 azonos időszakához képest 1130 százalékos növekedést jelent. 

Mint felidézték, Budapestről jelenleg 114 város 125 repülőterére lehet közvetlen járattal elutazni, 34 légitársaság kínálatában. 

Májusban a legtöbben Londonba, Párizsba, Tel-Avivba, Amsterdamba és Frankfurtba utaztak, de rendkívül népszerű úti cél volt Barcelona és München is.

Borítókép: Kiemelkedő ütemben bővül az utasok száma (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.