A General Mills visszahívja a fogyasztóktól a Häagen-Dazs™ vanília alapú jégkrém terméket (X)

A Häagen-Dazs™ Vanília fagylalt önkéntes visszahívását követően a General Mills további elővigyázatossági lépéseket tesz, és kiterjeszti ezen akció hatályát a vanília aroma alapú termékek meghatározott tételeire. A gyártó General Mills 2022. augusztus 1-i jelzése alapján a magyarországi forgalmazó a Maresi Foodbroker Kft. önkéntesen megkezdte az alábbi azonosítókkal rendelkező Häagen-Dazs™ 420 ml-es és 460 ml-es termékeinek visszahívását a fogyasztóktól:

Forrás: Szponzorált tartalom2022. 08. 09. 22:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újabb önkéntes intézkedés alapja, hogy a General Mills a fogyasztók egészsége és biztonsága iránti elkötelezettségének megfelelően proaktívan átfogóbb, továbbfejlesztett tesztelési eljárásokat vezetett be más természetes vanília aromával készült Häagen-Dazs™ jégkrém termékek vonatkozásában.

Ezen elővigyázatossági tesztelés során megállapításra került, hogy a korábban érintett beszállító által előállított vanília-kivonat felhasználásával gyártott egyes tételekben nyomokban 2-klór-etanolt (2CE) találtak.

A visszahívás csak mellékletben említett termékre vonatkozik, a listában nem szereplő Häagen-Dazs™ termékek, illetve eltérő lejárati dátummal és batch számmal ellátott termékek nem érintettek.

A probléma felmerülése óta a General Mills minden beszállítójánál megerősítette az ellenőrzéseket.

Emellett jelenleg minden késztermékét teszteli, mielőtt azok piacra kerülnének. A Häagen-Dazs™ egyetlen termékében sem használ 2CE-t, és teljes portfóliójának gyártásánál betartja az összes szigorú élelmiszerbiztonsági előírást és szabványt.

Mi a teendő, ha a fenti terméket vásárolta meg?

Amennyiben a fent felsorolt termékek valamelyikét megvásárolta, a terméket a fogyaszthatóság lejárati ideje előtt se fogyassza el, hanem vigye vissza a vásárlás helyére. A termék teljes vételára a vásárlás helyén fizetési bizonylat (nyugta) bemutatása nélkül is visszatérítésre kerül.

A termék visszajuttatásával kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak bizalommal a Maresi Foodbroker Kft.-hez a 36-1-248-3030 telefonszámon vagy az [email protected] e-mail címen.

Van-e más teendő?

Mivel az előállítótól kapott értesítés szerint a szennyeződés nyoma a fent megnevezett termék egyetlen összetevőjében, a vanília kivonatban (vanilla-extract) volt kimutatható, az összes többi összetevő megfelel az élelmiszerbiztonsági előírásoknak. Ennek megfelelően az előző pontban leírtakon túl más teendője nincs a vásárlónak a termék visszajuttatásán kívül.

Kapcsolat: Maresi Foodbroker Kft., Telefon: 36-1-248-3030, E-Mail: [email protected]

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.