A fenntarthatósági törekvéseiért rangos díjakat kapott a Lidl Magyarország

Az áruházlánc műanyag-csökkentési stratégiáját és annak alapján megvalósított intézkedéseit sorolták a legjobb kezdeményezések közé.

Magyar Nemzet
2022. 10. 20. 14:12
null
Budapest, 2020. augusztus 10. Lidl logo a 100 éves, felújított bérpalota falán, a Király utca és a Lövölde tér sarkán. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lidl Magyarország a „Legjobb felelős és fenntartható vállalatért” , valamint és a „Legjobb innováció a körkörös gazdaságért” kategóriában is győzedelmeskedett a CSR Hungary díj díjátadóján. Emellett a Mentes-M verseny fenntarthatósági díját is elnyerte karbonsemleges Vemondo bio mandulaitalával.

Október 18-án este adták át az idén jubiláló CSR Hungary díjat, a Magyar Üzleti Felelősség díját, valamint a Store Insider szaklap és kiadója, a PPH Media által ötödik alkalommal meghirdetett Mentes-M verseny elismeréseit is. Mindkét megméretésen szigorú, szakmai zsűri döntött a díjazott pályamunkákról.

A Lidl áruházlánc pályázatában a szerteágazó felelősségvállalási tevékenységét mutatta be, amelyet a CSR Hungary díj szakértő zsűrije a „Legjobb felelős és fenntartható vállalatért” kategóriában kiemelkedőnek ítélt. A „Legjobb innováció a körkörös gazdaságért” kategóriában pedig a Lidl műanyag-csökkentési stratégiáját és annak alapján megvalósított intézkedéseit sorolták a legjobb kezdeményezések közé.

A Mentes-M zsűrije szintén értékelte a Lidl törekvéseit és fenntarthatósági díjjal jutalmazta a bio mandulaitalok alkategóriájában a Vemondo termékcsaládhoz tartozó bio mandulaitalt, amely egyben karbonsemleges is. 

Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője a díjak kapcsán elmondta: „Hiszünk abban, hogy a kiskereskedelmi szektor egyik meghatározó szereplőjeként hozzá tudunk és hozzá is kell járulnunk a fenntartható holnap, a fenntartható jövő megteremtéséhez.”
Borítókép: illusztráció  (Fotó: Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.