időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

A fenntarthatósági törekvéseiért rangos díjakat kapott a Lidl Magyarország

Magyar Nemzet
2022.10.20. 14:12 2022.10.20. 14:26
A fenntarthatósági törekvéseiért rangos díjakat kapott a Lidl Magyarország

A Lidl Magyarország a „Legjobb felelős és fenntartható vállalatért” , valamint és a „Legjobb innováció a körkörös gazdaságért” kategóriában is győzedelmeskedett a CSR Hungary díj díjátadóján. Emellett a Mentes-M verseny fenntarthatósági díját is elnyerte karbonsemleges Vemondo bio mandulaitalával.

Október 18-án este adták át az idén jubiláló CSR Hungary díjat, a Magyar Üzleti Felelősség díját, valamint a Store Insider szaklap és kiadója, a PPH Media által ötödik alkalommal meghirdetett Mentes-M verseny elismeréseit is. Mindkét megméretésen szigorú, szakmai zsűri döntött a díjazott pályamunkákról.

A Lidl áruházlánc pályázatában a szerteágazó felelősségvállalási tevékenységét mutatta be, amelyet a CSR Hungary díj szakértő zsűrije a „Legjobb felelős és fenntartható vállalatért” kategóriában kiemelkedőnek ítélt. A „Legjobb innováció a körkörös gazdaságért” kategóriában pedig a Lidl műanyag-csökkentési stratégiáját és annak alapján megvalósított intézkedéseit sorolták a legjobb kezdeményezések közé.

A Mentes-M zsűrije szintén értékelte a Lidl törekvéseit és fenntarthatósági díjjal jutalmazta a bio mandulaitalok alkategóriájában a Vemondo termékcsaládhoz tartozó bio mandulaitalt, amely egyben karbonsemleges is. 

Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője a díjak kapcsán elmondta: „Hiszünk abban, hogy a kiskereskedelmi szektor egyik meghatározó szereplőjeként hozzá tudunk és hozzá is kell járulnunk a fenntartható holnap, a fenntartható jövő megteremtéséhez.”
Borítókép: illusztráció  (Fotó: Róka László)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.