Több mint hetven cég csatlakozik a Modern gyárak éjszakájához

Bemutatkoznak Magyarország innovatív, high-tech vállalkozásai a nagyközönségnek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 11. 19:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az új technológiák kifejlesztése, alkalmazása és megismertetése elengedhetetlen ahhoz, hogy a magyarok biztos, jól fizető munkahelyekhez jussanak a jövőben, ami a kormány törekvése – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a Modern gyárak éjszakája pénteki pécsi megnyitóján.

György László a pécsi Kontakt – Elektro Kft. telephelyén az országos programsorozat részeként tartott eseményen jelezte: 

Magyarországon harmincéves csúcson van a foglalkoztatottak száma, mintegy 4,4 millió embernek van munkája.

Az elmúlt tizenkét évben egymillió új munkahely jött létre, a munkanélküliségi ráta pedig mindössze 3,5 százalék. Ez azt jelenti, hogy aki munkát keres, pár hét alatt találhat Magyarországon.

Mint mondta, a gazdaság azonban folyamatos változásban van. Példaként felhozta: a világgazdasági fórum becslése szerint 2020 és 2025 között 85 millió munkahely szűnik meg és 97 millió jön létre. A kormányzat azt szeretné, hogy a magyarok ennek az átalakulásnak a nyertesei legyenek. Hozzáfűzte: azért hozták létre a Modern mintaüzem programot és a Modern gyárak éjszakáját, hogy az emberek megismerkedhessenek az élvonalbeli technológiákkal.

– Ezen a napon több mint hetven vállalat csatlakozik a programhoz, s közel ötven társaság fizikailag, a többi pedig online nyitja meg kapuit a nagyközönség, több ezer ember előtt – mondta.

– Papírból is meg lehet ismerkedni az új technológiákkal, azonban egészen más testközelből megélni a fejlesztéseket, s hozzáértőktől közérthető nyelvezeten meghallgatni a részleteket. A rendezvény erre garancia – jegyezte meg.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is olyan hazai cégek mutatkoznak be, amelyek innovatív, high-tech, zöld-, valamint okosmegoldásokat alkalmaznak működésük során, és ezzel versenyképessé teszik Magyarországot. A pénteki esemény ezenkívül az összefogás erejével lehetőséget teremt a vállalatok munkaadói, társadalomszervezői és közösségépítő szerepének bemutatására is.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.