időjárás 19°C Róbert 2023. június 7.
logo

Hétfőn hallgatja meg az MNB Monetáris Tanácsának tagjelöltjeit a gazdasági bizottság

Magyar Nemzet
2023.03.23. 14:38 2023.03.23. 14:52
Hétfőn hallgatja meg az MNB Monetáris Tanácsának tagjelöltjeit a gazdasági bizottság

A jövő hetet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagjelöltjeinek meghallgatásával kezdi a parlament gazdasági bizottsága – írja a Figyelő.hu. A testület weboldalán közzétett meghívóból hivatalosan még mindig nem derül ki, hogy kik jelennek majd meg a hétfőn reggel kilenc órakor kezdődő meghallgatáson, de 

nemzetközi sajtóinformációk szerint Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója és Kovács Zoltán, a Magyar Posta korábbi igazgatósági tagja a két jelölt. 

A Monetáris Tanácsban Parragh Bianka mandátuma ma jár le, Kocziszky Györgyé pedig április 6-án, helyükre kell a testületnek két új tagot választania.

Amennyiben jövő hétfőn a jelöltek meggyőzik a gazdasági bizottságot, Búza Éva már részt is vehet és szavazhat is a Monetáris Tanács jövő keddi ülésén. 

A forgatókönyv szerint ugyanis a délelőtti bizottsági jóváhagyás után az új tagok délután le is teszik az esküt a parlamentben.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.