időjárás 28°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Új néven folytatja a Foodpanda

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner
2023.03.24. 07:05 2023.03.24. 09:47
Új néven folytatja a Foodpanda

Az anyacég, a Delivery Hero a Foodora névvel akarja egységes ernyőmárka alá vonni európai márkáit. A változás Ausztriát, Csehországot, Szlovákiát, Dániát, Finnországot, Svédországot és Norvégiát is érinti.

Május 1-jétől Foodora néven folytatja magyarországi tevékenységét a Foodpanda, az egyik legismertebb ételrendelési platform – írja a Mandiner. A lap úgy értesült, hogy a szerződéses futárokat a napokban értesítették a változásról, még a hivatalos bejelentés előtt. Információik szerint 

nemcsak Magyarországra terjed majd ki a névváltás, hanem Ausztriára, Csehországra, Szlovákiára, Dániára, Finnországra, Svédországra és Norvégiára is.

A Delivery Hero magyarországi leányvállalata szerint a Foodora név már ismert a legtöbb megrendelő előtt,

és ebben látjuk a legtöbb potenciált hosszú távon.

 

Új névhez új külső

A futárok az új arculat és márkanév miatt új munkaruhát és egységes táskákat kapnak, melyek már április közepétől megjelenhetnek az utcákon. A futárokat igyekeztek megnyugtatni, hogy a szerződéses feltételek nem változnak a névcsere miatt.

A Foodpanda márka két éve jelent meg a hazai piacon, amikor ezt a nevet vette fel a Netpincér. A vállalat szerint ez abban is eltér a most tervezett változástól, hogy ezúttal nyolc országban egyszerre, egy napon váltanak Foodorára az érdekeltségeik – olvasható a Mandiner cikkében.

Borítókép: Foodora-futár Hannoverben (Fotó: AFP/DPA/Sebastian Gollnow)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.