Döbbenetes adatok: szárnyra kapott a LADA az orosz autópiacon

Az idei első három hónapban 21,9 százalékkal több autót adtak el, mint a 2021-es évben.

MAGYAR NEMZET
Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség2023. 04. 13. 18:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drasztikus mértékben emelkedik Oroszországban a LADA járművek értékesítése. Tavaly ősz óta szinte minden hónapban sikerül megdönteni az előző havi eladási számokat – ismertette a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Hozzátették, hogy 2022 szeptemberében  20 641 darab autót adtak el, ami 14,1 százalékkal magasabb, mint augusztusban, és 20,1 százalékkal több, mint 2021 szeptemberben volt.

Az értékesítés legnagyobb részét a LADA Granta személyautó-modifikációk értékesítése tette ki.

Összességében a LADA Granta személygépkocsiból több mint 80 százalékkal többet adtak el, mint egy évvel korábban. A LADA NIVA Legend mutatta azonban a legnagyobb növekedést, 2022 novemberében 132,6 százalékkal többet vásároltak, mint 2021 novemberében – írják.

Ismertették, hogy 2022-ben a hivatalos LADA-kereskedők 188 645 autót adtak el, emellett összesen csaknem 20 ezer járművet exportáltak Oroszországból 17 különböző országba.

Az eladások az idei évben sem torpantak meg. A cikk szerint februárban a hivatalos 34,2 százalékkal több autót értékesítettek Oroszországban, mint az előző hónapban, és 4,7 százalékkal többet, mint 2022 februárjában.

Márciusban még ennél is jobban ment a piac, miután 89,9 százalékkal több autót értékesítettek, mint egy évvel korábban. Az első negyedéves jelentés alapján pedig az idei első három hónapban 21,9 százalékkal több autót adtak el a 2021-es adatokhoz képest – tette hozzá a lap.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.