Digitális transzformációs célokról tárgyalt Nagy Márton a Huawei vezetőivel

Magyarország 2030-ra az Európai Unió legjobban teljesítő tíz országa közé akar kerülni, ebben lehet partner a kínai vállalat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 06. 14:24
NAGY Márton
Budapest, 2023. június 1. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Huawei „Tech4Value - ICT Day”, azaz Technológia az értékért elnevezésû konferenciáján és technológiai kiállításán a II. kerületi Haris Parkban 2023. június 1-jén. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kedden munkaebéd keretében találkozott a Huawei vezetőivel – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) kedden az MTI-vel.

A megbeszélésen részt vett Jim Lu, a Huawei európai elnöke, Gao Weijie, a Magyarország és Nyugat-Balkán régió vezérigazgatója, valamint Jason Xie, a magyar leányvállalat vezérigazgatója. 

A Huawei valamennyi üzletágával jelen van Magyarországon, itt működik a vállalatcsoport Kínán kívüli legnagyobb logisztikai és gyártóbázisa, a Huawei Európai Ellátó Központ, ahol több mint kétezren dolgoznak

 – írták.

A közlemény szerint a felek a munkaebéden áttekintették a világ és benne Magyarország gazdaságának digitális kihívásait, kiemelt figyelmet fordítva a digitális átállásra és az ehhez kapcsolódó kormányzati programokra. Nagy Márton megállapította, hogy 

a háború és az elhibázott szankciók súlyos károkat okoztak a globális gazdaságban, fokozzák a bizonytalanságot és növelik a bizalmatlanságot. Ilyen időkben különösen nagy szükség van olyan stratégiai partnerekkel való együttműködésekre, mint a Huawei

 – tette hozzá.

A megbeszélés központi témája 

a kormány Nemzeti digitalizációs stratégiája (2022–2030) volt, illetve a Huawei lehetséges részvétele a magyar gazdaság digitális átállásában.

 A felek megállapították, hogy elengedhetetlen egy gyors fejlődést lehetővé tevő, magas színvonalú, hazai technológiai infrastruktúra létrejötte. Nagy Márton a találkozón kijelentette, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió legjobban teljesítő tíz országa közé akar kerülni a digitális gazdasági és társadalmi fejlettséget tekintve is. Ebben fontos szerepet játszanak az olyan megbízható, magas színvonalú technológiát képviselő partnerek, mint a Huawei. A felek egyetértettek abban, hogy keresni kell az együttműködés további lehetséges útjait, így az egyeztetések folyamatosak maradnak a jövőben is – olvasható a GFM közleményében.

Borítókép: Nagy Márton (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.