időjárás 16°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Digitális transzformációs célokról tárgyalt Nagy Márton a Huawei vezetőivel

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.06.06. 14:24 2023.06.06. 14:38
Digitális transzformációs célokról tárgyalt Nagy Márton a Huawei vezetőivel

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kedden munkaebéd keretében találkozott a Huawei vezetőivel – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) kedden az MTI-vel.

A megbeszélésen részt vett Jim Lu, a Huawei európai elnöke, Gao Weijie, a Magyarország és Nyugat-Balkán régió vezérigazgatója, valamint Jason Xie, a magyar leányvállalat vezérigazgatója. 

A Huawei valamennyi üzletágával jelen van Magyarországon, itt működik a vállalatcsoport Kínán kívüli legnagyobb logisztikai és gyártóbázisa, a Huawei Európai Ellátó Központ, ahol több mint kétezren dolgoznak

 – írták.

A közlemény szerint a felek a munkaebéden áttekintették a világ és benne Magyarország gazdaságának digitális kihívásait, kiemelt figyelmet fordítva a digitális átállásra és az ehhez kapcsolódó kormányzati programokra. Nagy Márton megállapította, hogy 

a háború és az elhibázott szankciók súlyos károkat okoztak a globális gazdaságban, fokozzák a bizonytalanságot és növelik a bizalmatlanságot. Ilyen időkben különösen nagy szükség van olyan stratégiai partnerekkel való együttműködésekre, mint a Huawei

 – tette hozzá.

A megbeszélés központi témája 

a kormány Nemzeti digitalizációs stratégiája (2022–2030) volt, illetve a Huawei lehetséges részvétele a magyar gazdaság digitális átállásában.

 A felek megállapították, hogy elengedhetetlen egy gyors fejlődést lehetővé tevő, magas színvonalú, hazai technológiai infrastruktúra létrejötte. Nagy Márton a találkozón kijelentette, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió legjobban teljesítő tíz országa közé akar kerülni a digitális gazdasági és társadalmi fejlettséget tekintve is. Ebben fontos szerepet játszanak az olyan megbízható, magas színvonalú technológiát képviselő partnerek, mint a Huawei. A felek egyetértettek abban, hogy keresni kell az együttműködés további lehetséges útjait, így az egyeztetések folyamatosak maradnak a jövőben is – olvasható a GFM közleményében.

Borítókép: Nagy Márton (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.