Lázár János: Fejlett ipari parkokkal lehet beruházásokat vonzani hazánkba

Közel hatmilliárd forint kormányzati támogatásból fejlesztik a Makói Ipari Parkot.

Magyar Nemzet
2023. 06. 29. 16:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Csakis fejlett ipari parkokkal lehet beruházásokat vonzani Magyarországra, a külföldi beruházások pedig a gazdaság motorját jelentik” – utalt közösségi oldalán csütörtökön megjelent posztjában Lázár János a Makói Ipari Park fejlesztésére. A hódmezővásárhelyi–makói térség országgyűlési képviselője, építési és közlekedési miniszter hozzátette: mindez jó az országnak, jó Makónak és jó a makóiaknak – ismertette a Promenad24.

Mint arról a Promenad24 beszámolt, a településen közel hatmilliárd forint kormányzati támogatás segítségével kezdetét veszi az ipari park ivó- és iparivíz-ellátásához, szennyvízelvezetéshez és -tisztításhoz kapcsolódó korszerűsítése és bővítése, valamint villamosenergia- és földgázhálózatának korszerűsítése. A fejlesztésekre azért van szükség, mert rövidesen 25-30 milliárdos beruházással 250-300 új munkahelyet teremtő csomagoló-ipari üzem  költözik a Makói Ipari Parkba. Az új gyár kivitelezése várhatóan idén szeptemberben kezdődik.

Borítókép: Lázár János építési és közlekedési miniszter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.