Tőzsdére készül a Twin Peaks + videó

Ma már gyorsétteremlánc viseli Mark Frost és David Lynch kultikus sorozatának nevét, és a tulajdonos most készül piacra dobni a részvényeket.

Forrás: VG2023. 06. 11. 14:35
a Twin Peaks gyorsétteremlánc csapata Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kultikus filmsorozat, a Twin Peaks nyomán étteremlánc indult, amely Amerikában több mint száz egységgel rendelkezik. Az üzletek részben faszerkezetű építményekben működnek, egységes kínálatuk a burgerektől a tacón át a steakekig gyakorlatilag minden gyorséttermi fogásra kiterjed. David Lynch és Mark Front sorozatának legendás süteménye, a cseresznyés pite viszont nem kapható náluk.

A kiszolgáló személyzet fiatal, sportosan lenge öltözetű hölgyekből áll, de a konyhában férfiak is dolgoznak. A hálózat sportbárként és sportbarlangként is hirdeti magát, így rendszeresen adnak sportközvetítéseket a felszerelt képernyőkön.

A Twin Peaks tulajdonosa, a FAT Brands 2021 végén szerezte meg a láncot 310 millió dollárért. 

A Nasdaqon jegyzett cég most úgy döntött, hogy leválasztja és elsődleges tőzsdei kibocsátás (IPO) keretében tőzsdére viszi a Twin Peaks részvényeit.

Az erről szóló szándéknyilatkozatot a napokban nyújtották be a tőzsdefelügyelethez. A részvényesi érték növelése mellett terjeszkedésre akarják fordítani a befolyó tőkét. Azt még nem tudni, hogy mekkora pakettet dobnak piacra és milyen feltételek mellett, de az eddigi forgalom és a tervek alapján valószínűsíthető, hogy jó áron kelnek majd el a papírok – írja a Vg.

Borítókép: Twin Peaks-étterem a dolgozókkal (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.