Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Napelem-beruházások: megszólalt az Energiaügyi Minisztérium

Magyar Nemzet
2023.09.05. 16:34 2023.09.05. 16:37
Napelem-beruházások: megszólalt az Energiaügyi Minisztérium

– Az Energiaügyi Minisztérium érdemben vizsgálja a frakció kérését, a brüsszeli elvárásoktól eltérő elszámolási lehetőségeket – írta a közösségi oldalára feltöltött bejegyzésében a tárca. A minisztérium ezzel a Fidesz frakcióvezetőjének felvetésére reagált.

Kocsis Máté arra kérte Lantos Csaba energiaügyi minisztert, hogy a brüsszeli döntést felülírva a már megvalósult családi napelem-beruházásoknál ne vonjanak el szerzett jogokat, és a kormány döntsön az éves szaldóelszámolás visszaállításáról legalább azoknak a családoknál, amelyeket ez a korábbi szerződéseik alapján is megilletett.

A minisztérium jelezte: a következő napokban a tárca közigazgatási államtitkára, Czepek Gábor a szakmai szövetségek képviselőivel, majd Lantos Csaba energiaügyi miniszter a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökével, Juhász Edittel egyeztet.

– Egy méltányos elszámolási rendszer kialakítására törekszünk, amely megfelelően támogatja a magyar családokat a saját áramfogyasztásukat részben fedező, meglévő napelemeik működtetésében – írta a minisztérium. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.