Megalakult az Energia21 kezdeményezés

Huszonegy közéleti és szakmai személyiség fogott össze. A szerveződés célja, hogy támogassa és felgyorsítsa Magyarország átállását a zöld energiára.

2023. 11. 16. 10:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonegy közéleti és szakmai személyiség részvételével elindult az Energia21 kezdeményezés, amelynek célja, hogy támogassa és felgyorsítsa Magyarország átállását a zöld energiára.

Az Energia21 csütörtöki közleménye szerint a zöld energia a magyar gazdaság jövője. A Palkovics László által vezetett kezdeményezés november 15-én tartotta alakuló ülését. Az első kiemelt téma a zöld energia tárolása.

A cél az, hogy a fenntartható és környezetbarát zöld energia életünk részévé váljon. Ehhez stratégiára, megfelelő technológiákra, high-tech megoldásokra és energiatárolásra van szükség. Az alapító tagok a távirati iroda ismertetése szerint megfogalmazták, hogy szakmai tapasztalataikkal, jelenlegi hátterükkel támogatni kívánják ennek a technológiai átalakulásnak a folyamatát. Ennek keretében szakmai véleményeket fogalmaznak majd meg, és azokat eljuttatják a médián keresztül a társadalom széles rétegeihez, a tudomány képviselőihez, valamint célzott javaslatokat készítenek a döntéshozóknak.

Az Energia21 alapító tagjai: Áder János, Barna Zsolt, Birkner Zoltán, Bogyay Katalin, Bokor József, Boros Anita, Botos Barbara, ifj. Chikán Attila, Csányi Péter, Fichtinger Gyula, Friedler Ferenc, Horváth Ákos, Kaderják Péter, Kandrács Csaba, Knezsik István, Palkovics László, Sótonyi Péter, Szabó Gábor, Szilvássy Zoltán, Világi Oszkár, Vitézy Dávid.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Békés Megyei Hírlap/Bencsik Ádám)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.