Videón mutatjuk, hogyan működik a palackvisszaváltó-automata

Élesben is kipróbálták az új rendszert.

Forrás: Kisalföld2024. 01. 15. 11:40
null
Budapest, 2023. november 28. A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. palackok visszaváltására szolgáló automatáinak sajtóbemutatója a vállalat budapesti bemutatótermében 2023. november 28-án. Az új visszaváltási rendszerrel a 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Januártól kötelező az új, külön megjelölt palackok visszaváltása, erről itt és itt is olvashat. A rendszer lényege, hogy a fém, műanyag és üveg italcsomagok visszaváltását kell lehetővé tenni a nagyobb boltokban.

A Kisalföld stábja élesben is kipróbálta az új automatákat, hogy eloszlassák az esetleges kérdéseket. A videóból például az is kiderül, hogy az automata egyelőre csak azt a palackot fogadja el, amelyért a boltokban betéti díjat fizettünk.

Bár most még elég sok olyan palack van, amelyet nem tudunk visszaváltani, ez nem tart örökké, csak azért van ez most így, mert – bár a rendelet már él – fél évig még türelmi időt kaptak a gyártók, hogy átálljanak az új csomagolásgyártásra.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.