Sokaknak jár olcsóbban az idei autópálya-matrica, de lehet, nem is tudnak róla

Már nem sokáig lehet igényelni.

Forrás: Nemzeti Útdíj, Dívány2024. 01. 15. 10:46
null
Hegyeshalom, 2018. január 6. Jármûvek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is drágult az autópálya-matrica, erről a Magyar Nemzet többször is beszámolt, és az eddigi rendszerhez képest az is újdonság, hogy már lehet egynapos matricát vásárolni. 

A drágulás azonban nem érint mindenkit annyira súlyosan, ugyanis van egy kiskapu – írja a Dívány, és felhívják a figyelmet arra, hogy a nagycsaládosoknak és a mozgássérültek D2 díjkategóriás autóikat is D1 díjkategóriás, azaz kedvezőbb árú matricával használhatják a fizetős útszakaszokon.

A vállalat tájékoztatása szerint a kedvezményt előzetes bejelentés után lehet érvényesíteni, abban az esetben, ha a D2 díjkategóriába tartozó személygépkocsi tulajdonosa vagy üzemben tartója legalább három gyermek után családi pótlékban részesül szülőként vagy nevelőszülőként vagy a mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal rendelkező személy vagy annak egy háztartásban élő hozzátartozója mentesül a két kategória közötti díjmérték különbözetének megfizetése alól, így úthasználati jogosultságot szerez.

A kedvezményt egy üzemben tartó egy rendszámra érvényesíttetheti évente – emelte ki a portál

A kedvezményre való jogosultságot január 31-ig kell jelezniük egy kérelem benyújtásával bármely közlekedési igazgatási hatóságnál, a járási hivatalban vagy valamelyik kormányablakban.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.