Hekkertámadás érte a Pepcót, hatmilliárd forintot lehet, hogy végleg elvesztett az üzletlánc

Próbálják visszaszerezni a pénz, a kérdés, hogy sikerül-e.

Forrás: Vg, Reuters2024. 02. 28. 17:40
null
Budapest, 2023. február 25. Az egykori Sajtópalota (Hírlapkiadó Vállalat székháza) helyén épült és 2011-ben megnyílt Europeum Bevásárlóközpont belsõ terének részlete. Balra egy PEPCO gyermekruházati és otthoni termékeket kínáló Európai diszkonthálózat üzlete, melyek eredetileg 2004-ben nyitották meg kapuikat Lengyelországban. Ma több mint 3000 PEPCO üzlet van Európában. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hekkertámadás miatt csaknem 15,5 millió euró, azaz nagyjából hatmilliárd forint tűnt el a Pepco számlájáról – adta hírül a Reuters cikke alapján a Világgazdaság.

Azt még nem tudni, hogy a pénzt vissza lehet-e szerezni, de a vállalat együttműködik a bankokkal és a rendőrséggel, hogy visszakapja a vagyonát. 

Egyelőre úgy tudni, hogy az incidens nem érintett semmilyen ügyfél-, beszállítói vagy személyzeti információt vagy adatot. A portál emlékeztet, a Pepco szerint a csoport erős mérleggel rendelkezik, több mint 400 millió eurós likviditással a készpénz- és hitelkeretből.

További részletek az adathalász-támadásról egyelőre nincsenek, a sajtóközleményükben mindössze annyit írnak, hogy jelenleg az összes rendszer és folyamat csoportszintű felülvizsgálatát végzik, hogy erőteljesebben biztosítsák az üzletet.

A Pepco csoportnak összesen 248 üzlete van Magyarországon, és az első negyedévben 1,9 milliárd eurós bevételt ért el.

Borítókép: Pepco üzlet (Fotó: MTVA/Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.