Több mint 5,6 millió adózónak készítette el idén a NAV az adóbevallását

Már elérhetők a tervezetek az adóhivatal eSZJA-oldalán.

2024. 03. 20. 13:42
NAV, adóhivatal
Illusztráció Fotó: MTVA/Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már elérhetők az adóbevallási tervezetek a NAV eSZJA-oldalán, amelyek akár okostelefonról vagy tabletről is megtekinthetők – közölte Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter. 

A bejegyzésből kiderül: idén eddig 700 ezren léptek be az online felületre. Ők azzal is szembesülhettek, hogy az eSZJA idén még egyszerűbb és áttekinthetőbb lett. A legtöbbeknek nincs dolguk, hiszen a fizetési adataikból dolgozott a NAV. Ám ha a fizetésen kívül, például lakáskiadásból bevétele volt valakinek, vagy egyéb kedvezményre jogosult, azt be kell írni a tervezetbe – figyelmeztet a tárcavezető posztja. 

Felidézi: a magyar adózóknak már nyolc esztendeje nem kell a személyijövedelemadó-bevallással bajlódniuk, helyettük a bevallás tervezetét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti el, már söralátét sem kell. Korábban, ha valaki nem nyújtotta be az szja-bevallását, mulasztási bírsággal számolhatott. Most akkor is érvényes az adóbevallása, ha rá sem néz: május 21-én automatikusan érvényessé válnak a bevallási tervezetek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.