Népszerű az online értékpapírszámla-nyitás

Varga Mihály: Négy hónap alatt negyvenezren nyitottak így számlát, és hatvanmilliárd forintért vásároltak állampapírt.

2024. 04. 17. 11:28
VARGA Mihály Budapest, 2024. április 11.
Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. április 11-én.
MTI/Balogh Zoltán
Varga Mihály pénzügyminiszter Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly december óta mobilapplikáción vagy számítógépen keresztül mindössze néhány kattintással lehet számlát nyitni a Magyar Államkincstárban. Az így nyitott értékpapírszámlák, Start-számlák és nyugdíj-előtakarékossági számlák száma mára meghaladta a negyvenezret, állampapír-állománya megközelítette a hatvanmilliárd forintot – jelezte a legújabb Facebook-bejegyzésében a pénzügyminiszter.

Varga Mihály hangsúlyozta: 

az állampapírral az egész ország jól jár: a családoknak biztonságos, magas hozamú és kamatadómentes befektetést nyújt, az államnak stabil és kiszámítható finanszírozást jelent.

– Magyarország szuverenitását erősíti, hogy 2010 óta a lakosság részarányát az adósságfinanszírozásban három százalékról húsz százalék fölé növeltük, a külföldiek kezében lévő államadósság arányát kétharmadról egyharmadra csökkentettük, a devizaadósság arányát ötven százalékról harminc százalék alá javítottuk – idézi fel a tárcavezető.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.