A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Az akkumulátorcsere-állomások már nem a távoli jövőt jelentik

Magyarország tovább erősíti szerepét gazdasági találkozási pontként.

2024. 05. 21. 18:30
Illusztráció Fotó: Guteksk7
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden együttműködés újabb sikere a magyar gazdaságnak, és siker azért is, mert azt szeretnénk elérni, hogy Magyarország legyen a keleti és a nyugati tőke találkozási, kapcsolódási pontja – jelentette ki Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter annak kapcsán, hogy közös nyilatkozatot írt alá a NIO Europe és a Széchenyi István Egyetem Alapítványa.

Magyarország erős és versenyképes autógyártásban érdekelt, fel kell gyorsítani az elektromos autózás terjedését, összhangban a 2035-ös tervezett átállással. Mindenfajta protekcionizmust és büntetővámot elleneznek, piacellenes lépésnek tartanak, az elektromos autózás felgyorsítása érdekében uniós szintű akciótervet fogad el a magyar kormány: új, közösségi szintű autóvásárlási programra tesz javaslatot a kabinet. 

Ez új és nagy részben a használt járművekre is kiterjed, valamint az akkumulátor-újrafeldolgozás is fókuszba kerül. Az akciótervet július elején mutatják be, és a versenyképességi tanács soron következő ülésén ismertetik a tagállamokkal.

A térnyerést a modulok cserélhetősége tovább növeli, amely technológiában a NIO az élen jár. A Széchenyi István Egyetemmel kötött megállapodás pedig új mérföldkő az intézmény, az egyetem alapítványa, valamint a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közötti együttműködésben.

A NIO-nak a kínai prémiumszegmensben negyvenszázalékos a részaránya, ami egyúttal azt is jelenti, hogy professzionális technológiát képvisel. Gong Tao, Kína magyarországi nagykövete az egyezség kapcsán arról beszélt, hogy az akkumulátorcsere-állomás építésében és a napelemek, pontosabban az energiatárolás terén működnek együtt. Hszi Csin-ping elnök látogatására visszautalva azt mondta, a találkozó a kétoldalú kapcsolatok egy újabb állomását jelenti. Számos területen működik együtt ugyanis Kína és Magyarország, a kereskedelem, a beruházások és a technológia, valamint az innováció területén. 

Hui Zhang, a NIO Europe alelnöke úttörő partnerségnek nevezte a most kötött együttműködést. 

Emlékeztetett, a NIO közel két éve jelentette be, hogy befektetése színhelyéül választja Magyarországot, ami különösen jó döntésnek bizonyult, a vállalat biatorbágyi üzemében már látható is az együttműködés sikere, az ott készülő csereállomásokkal alapoznak meg egy kiterjedt töltő-infrastruktúrát, helyi szaktudás felhasználásával, a termékekből pedig exportra is jut.

A teljes cikk itt olvasható:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/05/az-akkumulatorcsere-allomasok-mar-nem-a-tavoli-jovot-jelentik

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.