Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

MBH–HEPA együttműködés – hatékonyabb vállalati támogatás

Az exportpiacra lépő vállalatok még hatékonyabb támogatása érdekében együttműködésre lép az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség.

2024. 05. 27. 16:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Együttműködési megállapodást írt alá az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség azzal a céllal, hogy a két vállalat tevékenységének és ügyfélkörének összehangolásával még hatékonyabban támogathassák az exportpiacokon tevékenykedő vagy az exportpiacra való kilépést tervező magyar vállalatokat. A bank és a HEPA ügyfelei az együttműködés révén egymást kiegészítő komplex szolgáltatásokhoz juthatnak. A megállapodás kiemelt célja, hogy a felek támogassák a magyar vállalatok versenyképességének fejlesztését, amelynek egyik alappillére a külföldi piacokon való megjelenés – áll a két cég közleményében.

Szabó Levente és Nestor Andrea (Forrás: MBH Bank)

Az MBH Bank és a HEPA közös célja a megállapodással, hogy minél szélesebb körű és hatékonyabb támogatást nyújtsanak azoknak a hazai vállalatoknak, amelyek az exportpiacokon is megjelennének. Ennek érdekében a két vállalat kiaknázza a köztük lévő szinergiákat, ezzel biztosítva, hogy ügyfeleik egymást kiegészítő komplex szolgáltatásokhoz juthassanak exporttevékenységük és annak megtervezése során. 

Az együttműködés keretében támogatott vállalatok így igénybe vehetik a külpiaci megjelenéshez, tanácsadáshoz, partnerkereséshez kapcsolódó szolgáltatásokat.

Mind az MBH Bank, mind a HEPA elkötelezett a magyar gazdaság szereplőinek támogatása és versenyképességük javítása iránt, aminek egyik alappillére a külföldi piacokon való megjelenés; a létrejött együttműködés lehetőséget teremt a vállalatok számára, hogy alacsonyabb költségekkel és hatékonyabban tudjanak uniós és hazai pályázatokon indulni, illetve szakmai rendezvényeken is részt venni. 

– Magyarország egyik vezető hitelintézeteként kiemelt célunk és felelősségünk a magyar vállalatok támogatása, itthon és külföldön egyaránt. Rengeteg exportorientált vállalatot érünk el tevékenységünk során, a mostani együttműködéssel pedig hozzásegíthetjük őket ahhoz, hogy hatékonyabban érjék el külpiaci céljaikat. Szeretnénk továbbá elérni azt a több száz magyar vállalatot, amelyekre támaszkodva megvalósulhat a nemzeti bajnok cégek számának duplájára emelése

– mondta Szabó Levente, az MBH Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

– A HEPA célja a magyar vállalkozások partnerségeinek és külpiacra lépésének elősegítése, amely kapcsán ugyanúgy fókuszálunk az exportáló kkv-k számának és arányának növelésére, mint a nagyobb, tőkeerős hazai cégek külpiaci támogatására például külföldi gyártókapacitások létrehozása során. Aktívan keressük az olyan partnerségeket, amelyek segítenek komplexen támogatni a magyar vállalatok exportfejlesztését – emelte ki Nestor Andrea, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgató-helyettese.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MBH Bank)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.