A világ egyik legversenyképesebb adórendszere a magyar

Varga Mihály: Magyarország a 7. helyre lépett előre a washingtoni elemzőintézet nemzetközi adó-versenyképességi rangsorában.

2024. 10. 22. 12:38
Varga Mihály pénzügyminiszter Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papírunk van róla: a világ egyik legversenyképesebb adórendszere a magyar – jelentette ki friss Facebook-posztjában Varga Mihály. A pénzügyminiszter ismertette: Magyarország a 7. helyre lépett előre a washingtoni elemzőintézet nemzetközi adó-versenyképességi rangsorában.

A Tax Foundation adó-versenyképességi rangsorában Magyarország az eddigi 11. helyről a 7. helyre lépett előre a 38 OECD-tagország közül. A nemzetközi adózási környezetben a harmadik, a társasági adókulcsban a negyedik, a magánszemélyek adózása terén pedig az ötödik helyre sorolták hazánkat.

Olyan országokat előztünk meg, mint Svédország (12.), Németország (16.), Kanada (17.), az Egyesült Államok (18.) és Dél-Korea (24.).

A kormány adópolitikája az adócsökkentésre, a családok és a vállalkozások támogatására, az egyszerűsítésre és a gazdaságfehérítésre épül. Ennek a gazdaságfilozófiának az eredményeként az elmúlt évtized munkájával a világ egyik legversenyképesebb adórendszerét hoztuk létre – áll a posztban.

Folytatjuk az adócsökkentés politikáját, és két lépcsőben megduplázzuk a gyermekek után járó adókedvezményt – tette hozzá Varga Mihály.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.