25 százalékkal nőtt az informatikai szakokra jelentkezők száma

Huszonöt százalékkal nőtt az informatikai szakokra jelentkezők száma 2015 és 2019 között – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán Balatonfüreden a X. Infotér konferencián.

Forrás: MTI2019. 10. 16. 19:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Solymár Károly Balázs a digitális gazdaság területén elért eredményekről szóló előadásában elmondta: a Programozd a jövőd! címmel indult programnak köszönhetően nemcsak az informatikai szakokra jelentkezők száma nőtt 25 százalékkal, hanem a felvettek száma is csaknem ennyivel, 23,5 százalékkal emelkedett. Szólt arról is, hogy a Modern vállalkozások programmal 16 ezer céget sikerült elérni és több mint tízezer cég esett át egyéni auditon.

Magyarországon még mindig 17 százalék azok aránya, akik még soha nem használtak internetet – emelte ki Solymár Károly Balázs. Ennek drasztikus mértékű csökkentését a következő évek egyik legfontosabb feladatának nevezte. Megjegyezte: az országos hálózatban kiépült digitális jólét pontokon már mindenki lakóhelyéhez közel szakképzett mentori segítséget kaphat.

Arról is szólt, hogy alapszintű digitális képességfejlesztést indítottak 255 ezer ember részére, amelyet már több mint 190 ezren sikerrel elvégeztek, valamint tízezer idős ember számára is tartottak digitális készségfejlesztést.

Solymár Károly Balázs kiemelte, hogy 2018 végére – vezetékkel vagy vezeték nélkül – mindenki számára elérhetővé vált Magyarországon a 30 megabites sávszélességű internet. Emellett célul tűzték ki azt is, hogy 3500 iskolaépületben valamennyi tanteremben biztosítsák a wifi hálózatot. Ez a helyettes államtitkár szerint 2600 helyen már megvalósult: az összes állami fenntartású vidéki általános- és középiskolában minden tanteremben elérhető a wifi és megduplázták az átlagos sávszélességet.

Az előadásban Solymár Károly Balázs kitért a digitális gyermekvédelem fontosságára, és beszélt arról is, hogy Európa legalacsonyabb internet áfája van Magyarországon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.