A BMW továbbra is elkötelezett a debreceni gyárépítés mellett

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon reagált azokra a hírekre, amelyek szerint a BMW egy évvel késlelteti új, debreceni gyárának megnyitását. A miniszter jelezte, folyamatos az egyeztetés a felek között, s tény, hogy az építési munkálatok már zajlanak,.

Magyar Nemzet
2020. 05. 06. 17:10
SIK Rbert; SZIJJRT Pter; BARCSA Lajos; PALKOVICS Lszl; PAPP Lszl
Oliver Zipse, a BMW Group igazgatótanácsának gyártásért felelõs tagja (elöl b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (elöl j) a BMW debreceni gyárberuházásának támogatásáról szóló megállapodást a Debreceni Egyetemen 2018. október 12-én. Mögöttük Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármester, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, Michele Melchiorre, a BMW gyár debreceni igazgatója, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester (b-j). Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírekben olvasható halasztás kapcsán a külgazdasági és külügyminiszter a következőt tette közzé a Facebook-oldalán:

A BMW debreceni gyárépítésének „elhalasztásáról” szóló sajtóértesülések kapcsán az igazság:

1. A vállalat vezetőivel ma is egyeztettünk, arról biztosítottak minket, hogy természetesen továbbra is elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett.

2. Jövő pénteken Debrecenbe jönnek a gyár leendő vezetői és a beruházás irányítói, akikkel személyesen is fogunk megbeszélést folytatni.

3. A gyár építési munkálatai már most is zajlanak

Szijjártó Péter reakciója mellett a város is reagált, mint tudatták, a szerződés végrehajtását és lezárását nem érintik a megjelent információk.

A debreceni önkormányzat minden általa vállalt feltételt teljesített ahhoz, hogy a BMW megkezdje a további fejlesztéseket – írta az autógyár bejelentésére a városháza sajtószolgálata. Jelezték, hogy a debreceni önkormányzat és a BMW Manufactoring Hungary Kft. között létrejött szerződés végrehajtását és lezárását nem érintik a megjelent információk. Így a szerződésben rögzítetteknek megfelelően és ütemben az önkormányzati beruházás lezárul. Napokon belül átadádják a teljes terület az egyeztetett műszaki tartalomnak megfelelően a BMW magyarországi cégéneke részére.

„Az átadással az önkormányzat által vállalt minden feltétel teljesítése biztosítja, hogy a BMW megkezdje a további fejlesztéseket” – közölte a városháza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.