A távmunka is hatékony és felelős megoldás a vírus elleni küzdelemben

– Minden lehetséges módon fékezni kell a járvány terjedését, ezért azt javasoljuk a munkáltatóknak, hogy akinek csak lehet, biztosítsák az otthoni munkavégzés lehetőségét, jelentette ki Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese hozzátette: a cégek havi közel 17 ezer forintig adómentesen téríthetik dolgozóik távmunka miatt felmerülő költségeit.

Magyar Nemzet
2021. 03. 11. 13:05
null
A kkv-k körében jellemzőbb volt tavasszal a távmunka Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A home office, a távmunka számos munkakör esetében jó és biztonságos megoldás arra, hogy egyszerre fékezzük a járvány terjedését, és tartsuk működésben a gazdaságot. Ezért javasoljuk minden munkaadónak, hogy tegye lehetővé a kollégáinak az otthonról való munkavégzést, ha ezt az elvégzendő feladat jellege engedi – mondta Schanda Tamás. Az ITM miniszterhelyettese arra is felhívta a figyelmet, hogy a munkáltatók a veszélyhelyzeti rendelkezések szerint, a felek megállapodása alapján havi közel 17 ezer forintig adómentesen nyújthatnak költségtérítést a kollégáiknak a távmunka miatt felmerülő kiadásaik fedezésére.

– A járványt akkor tudjuk megfékezni, ha mindenki kiveszi a részét a védekezésből. A munkáltatók esetében ez azt is jelenti, hogy akit csak lehet, engednek otthonról dolgozni. A jelenlegi helyzetben ez a felelős vállalati és vezetői döntés – fejtette ki Schanda Tamás. A miniszterhelyettes emlékeztetett: a kormány már tavaly lehetővé tette, hogy a munkaadók és a munkavállalók rugalmasabban, egyszerűbben állapodhassanak meg a távmunka mikéntjéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.