A világ második leggazdagabb embere lett Elon Musk

A második helyen mostanáig Bill Gates állt, aki a Microsoft által már 20-25 éve is a lista élén szerepelt.

Fellegi Tamás Péter
2020. 11. 24. 17:12
SpaceX CEO and owner Elon Musk celebrates after the launch of a SpaceX Falcon 9 rocket and Crew Dragon spacecraft on NASA's SpaceX Demo-2 mission to the International Space Station from NASA's Kennedy Space Center in Cape Canaveral
SpaceX CEO and owner Elon Musk celebrates after the launch of a SpaceX Falcon 9 rocket and Crew Dragon spacecraft on NASA's SpaceX Demo-2 mission to the International Space Station from NASA's Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida, U.S. May 30, 2020. REUTERS/Steve Nesius TPX IMAGES OF THE DAY - RC29ZG90LKEG Fotó: Steve Nesius
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közkedvelt téma, hogy mikor, kik a világ leggazdagabb emberei. Régebben uralkodók és gazdag örökösök is voltak köztük, akik nem sokat tettek a vagyonért, ma már azonban többé-kevésbé jól megérdemelten nyerik el a címet azok a vállalkozók, akik komoly újításokkal, fejlesztésekkel gigantikus cégeket hoznak létre. De miután ezek a cégek tőzsdén vannak, részvényük árfolyama napról napra változik, a főtulajdonos vagyoni helyzete is ennek megfelelően alakul, így mostanában igen gyakori a helyváltoztatás a listán.

Az első helyezett jelenleg Jeff Bezos, az Amazon főtulajdonosa, míg a második helyen mostanáig Bill Gates állt, aki a Microsoft által már 20-25 éve is a lista élén szerepelt. Őt előzte most meg Elon Musk, a Tesla és egyben a SpaceX tulajdonosa, tulajdonképpen teljes joggal. A Tesla részvénye ugyan jelenleg erősen túlárazottnak tűnik, de az kétségtelen, hogy Elon Musk szinte hihetetlen vállalkozói teljesítményt mutatott eddig: azon kívül, hogy óriási lökést adott a Tesla által a környezet-, és klímabarát elektromos autózásnak, elsőként alkotta meg az űrhajózáskor többször is felhasználható, a földre visszatérő rakétát, és ennek segítségével idén kilenc év után először juthatott újra amerikai űrhajós hazai földről az űrbe.

A világ második leggazdagabb embere Fotó: REUTERS

Ha tovább emelkedik a Tesla részvénye, Elon Musk az első helyet is megszerezheti, ellenben ha egy kiadósabb korrekció jön, elveszhet a második hely is. Persze az Amazon árfolyama ugyanígy ingadozhat, így Jeff Bezos helyzete sem biztos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.