Átadták a keszthelyi B+R parkolót

Keszthely polgármestere lakhelyét a tó körüli kerékpáros turizmus egyik központjává szeretné tenni.

2020. 07. 20. 22:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bikeboxok, vagyis kerékpáros-felszerelés tárolására alkalmas, nagy méretű dobozok várják immár napok óta a bringásokat Keszthely belvárosában a Georgikon és a Pál utca kereszteződésében. Az ingyenes parkolóhelyen a kétkerekűek mellett hatvan autótulajdonos is ott hagyhatja a járművét.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Balaton történelmi fővárosának önkormányzata a Településfejlesztési operatív program pályázatán elnyert, 130 millió forintból fogott bele a B+R (Bike and Ride) vagyis a „biciklizz és utazz” projektbe. Ezzel a helyi vezetés a Helikon Kastélymúzeum közelében egy hazánkban még ritkaságnak számító, ingyenesen használható, kamerarendszerrel védett turisztikai létesítményt hozott létre.

A készenléti Rendőrség rendőrei kerékpárral járőröznek a keszthelyi kikötőben
Fotó: MTI/Varga György

Nagy Bálint, a város polgármestere gyakran hangoztatja: Keszthely a kerékpáros turizmus egyik balatoni központjává szeretne válni, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a várost minél több hazai és nemzetközi bringás túraútvonal érintse, továbbá hogy a kerékpáros turizmus új évszakokkal gazdagítsa a város turisztikai kínálatát, idegenforgalmát.

Példaadó kezdeményezésnek tartja a keszthelyi létesítményt a Kerékpáros Magyarország Szövetség alelnöke is. Németh Zsolt a Magyar Nemzetnek elmondta: a Balatonnál ez idő szerint csak Vonyarcvashegyen van kerékpárok tárolásra létrehozott, maximum húsz bicikli elhelyezésére alkalmas, őrzött tárolóhely. Emellett még a Kerékpárbarát strand címet kiérdemelt balatonberényi fürdő területén is biztonságban tudhatják járművüket és csomagjaikat a kerékpáros turisták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.