Az ipar növekedése a csúcstechnológiát alkalmazó cégek teljesítményének köszönhető

Az IMF legfrissebb tanulmánya szerint a régióban Magyarországon a legnagyobb a csúcstechnológia, a high-tech ipar aránya az iparon belül, világszinten pedig Dániát követően az ország a második helyen áll.

Forrás: MTI2019. 09. 12. 11:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország az elmúlt 8 évben ipari szerkezetváltást hajtott végre, ennek részeként sikerült az országba vonzani több high-tech iparágban tevékenykedő, csúcstechnológiát alkalmazó vállalatot, ezen cégek teljesítményének köszönhető a magyar ipar dinamikus bővülése – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A KSH legfrissebb közlése szerint júliusban az ipari termelés volumene 12,0 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

György László közölte, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) legfrissebb tanulmánya szerint a régióban Magyarországon a legnagyobb a csúcstechnológia, a high-tech ipar aránya az iparon belül, világszinten pedig Dániát követően az ország a második helyen áll.

Arról is beszámolt, hogy a magyar ipar kibocsátása az év első hét hónapjában több mint 6 százalékkal nőtt, ez pedig azt jelenti, hogy az ipar gyorsabb ütemben bővült mint a gazdaság egésze, vagyis az ipar teljesítménye húzta a gazdaságot. Hozzátette, az ipar teljesítménye már 28 hónapja folyamatosan emelkedik.

György László kiemelte, a kormány azon dolgozik, hogy a magyar gazdaság, és azon belül az ipar is folyamatosan 2 százalékponttal haladja meg az Európai Unió növekedésének átlagát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.