Ázsia lehet az idei nyaralócél

Csaknem másfél száz város érhető el közvetlen légi járattal Budapestről, és az Európán kívüli úti célok száma is egyre bővül: tavaly már egymillió ülőhelyet kínáltak ezeken a repülőgépeken. Idén további helyszínek kerülnek be a kínálatba.

2020. 01. 11. 14:33
null
Szöulba is eljuthatunk Budapestről átszállás nélkül, ha megtekintenénk a Kjongbokkunk királyi palotát Fotó: Fischer Patrícia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt évben 16 százalékkal bővült a Ferihegyről elérhető városok száma, csak tavaly 33 új járat indult el – új városok és a már meglévők felé egyaránt –, és már erre az évre is 16 további járatot jelentettek be a Budapest Airport légitársasági partnerei. Jelentősen nőtt a hosszú távú járatok száma is, köszönhetően az olyan közvetlen járatoknak, mint a pekingi, a chicagói, a dohai, a dubaji, a New York-i, a philadelphiai, a sanghaji, a szöuli és torontói. A közeljövőben további kínai desztinációk, Csengtu, Csungking és Sanya is csatlakoznak az új járatok sorába.

Tavaly összesen 46 légitársaság 145 úti célja volt elérhető a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről – közölte a reptérkezelő. Az új járatok között két fontos ázsiai célállomás tűnt fel: a Shanghai Airlines június óta heti három alkalommal közlekedik Budapest és Sanghaj között, szeptemberben pedig a LOT indított közvetlen járatot a magyar főváros és a dél-koreai ­Szöul között. Utóbbi jelentőségét mutatja, hogy csak tavaly több mint 350 milliárd forint beruházás érkezett Dél-Koreából hazánkba, ezzel a távol-keleti ország lett a legnagyobb külföldi beruházó. Emellett a turizmus is élénk: 2015 és 2018 között 69 százalékkal nőtt a dél-koreai látogatók száma, 2018-ban 176 ezer turista érkezett az országból és 253 ezer vendégéjszakát töltöttek el hazánkban. Érdekes tény, hogy az új ázsiai desztinációkkal együtt összesen már több mint egymillió ülőhely érhető el a Budapestről induló hosszú távú járatokon.

Erre az évre három új járatot jelentett be a hazai gyökerű Wizz Air, ezek a nyári menetrendben indulnak el június elején. Az egyik egy újabb napi brüsszeli járat, ezúttal nem a belga fővárostól délre eső Charleroi-ra, hanem a város fő repülőterének számító Zaventemre. Ennek nagy előnye, hogy innen taxival vagy vonattal is csupán 15-30 perc a belváros, de akár tovább is lehet utazni.

Szöulba is eljuthatunk Budapestről átszállás nélkül, ha megtekintenénk a Kjongbokkunk királyi palotát
Fotó: Fischer Patrícia

A Brüsszeli Nemzetközi Repülőtér kényelmes kapcsolatot kínál számos városba, legfőképp Európába és Afrika több országába. A fapados két ukrajnai várossal is bővíti a kínálatát Budapestről: Kijev és Odessza mellett Harkov és Lviv is elérhető lesz, mindkettő hetente két járattal. A Ryan­air heti négy alkalommal Tel-Avivba, heti kétszer pedig a finn Lappeenranta városába repül. A dél-finnországi Lappeenranta, amely most először szerepel a Ferihegyről elérhető járatok palettáján, különleges helyszín: rénszarvasfarm, sí- és jégkorcsolyapályák várják az odalátogatókat. Az ír légitársaság emellett Portóba és Lisszabonba indított járatokat ősszel.

Emellett a téli menetrend életbelépését követően indult a Bordeaux-i, göteborgi, luxemburgi, odesszai és Toulouse-i járatuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.