Díjazták az innovatív cégeket

Magyar Nemzet
2019. 03. 29. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt évben elért kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítmény elismeréseként átadták a pályázaton elnyerhető 2018. évi Innovációs Nagydíjakat tegnap a Parlamentben.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédében kiemelte: fontos feladat megtalálni és beindítani a fenntartható fejlődés motorját jelentő kutatás-fejlesztési, innovációs tevékenységet.

Jakab István, az Ország­gyűlés alelnöke szerint a kormányzati struktúrában az innováció kiemelt helyen szerepel, és globális szinten a tudásra alapuló, nagy hozzáadott értékű termékkel, szolgáltatással lehet versenyben maradni. Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke kiemelte, a díjazottak sora igazolja, hogy lehet Magyarországon versenyképes, gazdasági hasznot hozó tevékenységet folytatni.

A 2018. évi Innovációs Nagydíjat az Omixon Biocomputing Kft. kapta az új generációs transzplantációs genetikai teszt fejlesztéséért, globális piaci bevezetéséért. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2018. évi Ipari Innovációs Díját a FUX Zrt. kapta az extrém üzemi körülményekre tervezett nagyfeszültségű távvezeték fejlesztéséért és gyártásáért.

Az Agrárminisztérium 2018. évi Agrárinnovációs Díjában az MTA Agrártudományi Kutatóközpont részesült az új típusú, bőtermő martonvásári búzafajtákkal megvalósított innovációért. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2018. évi Innovációs Díját a Teqball Kft. kapta a Teqball Smart kis helyigényű multifunkciós sporteszközért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.