Egyeztetésre hívják a kormányt a képviseletek

A magyar kormány már több azonnali intézkedést hozott a járvány okozta káros hatások enyhítésére, cél a munkahelyek megtartása és a gazdaság gyors, lendületes újraindítása a járvány vége után.

Nagy Kristóf
2020. 03. 31. 17:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) összehívását kezdeményezik a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek annak érdekében, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által Magyarország történetének legnagyobb válságkezelési és gazdaságélénkítési csomagjaként bejelentett intézkedéseket megismerhessék, ahhoz javaslatokat fogalmazzanak meg – tudta meg a Magyar Nemzet.

Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke megkeresésünkre elmondta, a három munkaadói és a három munkavállalói érdekképviselet mindegyike támogatja a VKF összehívását. Az ülést videokonferencia keretében szervezik a képviseletek, azt szeretnék, ha a kormány még azelőtt egyeztetne velük, mielőtt bejelentené a gazdaságélénkítés és a válságkezelés érdekében tervezett intézkedéseket. A Liga elnöke hozzátette: létfontosságú a munkahelyek megtartása, hatékony és humánus eszközökkel, ehhez pedig mind a munkáltató, mind a szakszervezeti oldal számos javaslatot fogalmazott meg, sok kérdésben pedig egyet is értenek a szociális partnerek.

Orbán Viktor tegnap jelentette be, hogy a kormány a jövő hét első napjaiban ismerteti – ahogy fogalmazott – Magyarország történetének eddigi legnagyobb, legátfogóbb, a gazdaság növekedését és élénkítését segítő akciótervét.

A koronavírus-világjárvány példátlan károkat okozott világszerte a gazdaságban, pontos következményei ma még nem láthatók. A magyar kormány már több azonnali intézkedést hozott a járvány okozta káros hatások enyhítésére, cél a munkahelyek megtartása és a gazdaság gyors, lendületes újraindítása a járványhelyzet végét követően.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.