Erdélyiek a Virágos Magyarországért

A megméretésen idén először – hagyományteremtő céllal – már az erdélyi települések is részt vehettek, amelyek saját kategóriában versenyeznek és különdíjat kapnak.

2019. 08. 19. 10:24
null
Hévízen 220 évvel ezelőtt készült el az első fürdőház Fotó: MTI Varga György Fotó: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén először már nemcsak egy országos díjátadón értékelik a Virágos Magyarország versenyben részt vevő településeket, hanem első körben területi szinten mérkőzhetnek meg a városok és falvak – hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az első területi díjátadót Keszthelyen szervezték meg, ahol a Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas megyét magában foglaló régióhoz tartozó települések között hirdették ki a nyerteseket. A három megyéből pályázó városok között Lenti, a falvak között pedig Lipót lett az első helyezett, így a térségből ők indulhatnak az országos fődíjért folyó versenyben, amelynek eredményét október elején hirdetik ki a fővárosban.

Az első fordulóban Hévíz különdíjat kapott
Fotó: MTI/Varga György

Az első regionális versenyen a 2. helyezettnek járó területi Arany Rózsa-díjat Zalaegerszeg kapta. A Virágzó Önkormányzatért különdíjat a Belügyminisztérium jóvoltából a városok között Hévíz, míg a falvak között Rajka nyerte el, az Agrárminisztérium pedig Mosonmagyaróvárt részesítette elismerésben és Virágos Vidék különdíjjal jutalmazta. A győztes magyarországi falu és város idén is képviselheti hazánkat a nemzetközi Entente Florale Europe versenyen.

A megméretésen idén először – hagyományteremtő céllal – már az erdélyi települések is részt vehettek, amelyek saját kategóriában versenyeznek és különdíjat kapnak. Ez az első lépés afelé, hogy minden határon túli magyarlakta település csatlakozhasson a környezetszépítő kezdeményezéshez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.