Erősítést kapnak a balatoni rendőrök a szezonra

Diákok is járőröznek majd a füredi és a tapolcai rendőrkapitányságok illetékességi területén.

2020. 06. 03. 16:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megyén belüli és megyék közötti átcsoportosítással kapnak megerősítést a tóparti rendőrkapitányságok, emellett – indokolt esetben – a Készenléti Rendőrség is segíti a balatoni állomány turisztikai szezonban végzendő munkáját – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) Veszprém megyei sajtóirodája.

Amint a korábbi években, idén is a BKKB koordinálja a somogyi, veszprémi, zalai, Fejér megyei rendőri szervek balatoni és velencei tavi tevékenységét, ezúttal Anda György veszprémi rendőr ezredes irányításával. A két nagy tónál tartózkodók nyugodt pihenéséért felelős egyenruhások a frekventált üdülőhelyeken ellenőrzik a vírusjárvánnyal kapcsolatos aktuális közbiztonsági és korlátozó intézkedés betartását. Az érintett állomány a szolgálatba lépés előtt – az ide vonatkozó protokoll részletes előírásával – higiénés oktatásban részesül. Így dönteni tudnak arról is, hogy a különböző intézkedések során milyen védőfelszerelést kell viselniük – tudtuk meg a veszprémi sajtóirodától.

A megyei, illetve városi kapitányságok idén nyáron is bevonnak a bűnmegelőzési munkájukba rendészeti ismereteket tanuló, és rendőri hivatást választó középiskolásokat. Diákok is járőröznek majd a füredi és a tapolcai rendőrkapitányságok illetékességi területén, valamint Keszthelyen és Zalakaroson ugyancsak a frekventált üdülőövezetben tűnnek majd fel a strandolók értékeire ügyelő, és az autóparkolók szemmel tartására vállalkozó fiatalok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.