Gazdag szezont zárt a BAHART

A séta- és programhajók fedélzetén napközben és az esti órákban több mint 150 ezren élvezhették a magyar tenger és környéke szépségeit.

2019. 09. 09. 7:29
null
Októberben és novemberben még indul különjárat a süllő- és a gardafesztiválra Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért a tíz nappal meghosszabbított balatoni hajózási főszezon is, így a 6,6 milliárd forintos tőkeemeléssel megerősített Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) közre is adta az elmúlt két hónap gyorsmérlegét.

Az 58 napos vízi közlekedési csúcsidőben a flotta 21 személyhajója és négy kompja szállította az utasokat a tóparti települések között, a séta- és programhajók fedélzetén napközben és az esti órákban több mint 150 ezren élvezhették a magyar tenger és környéke szépségeit. Az idei személyhajózás legforgalmasabb napja augusztus 15-e volt, amikor is 14,5 ezren váltottak jegyet a balatoni hajókra.

Októberben és novemberben még indul különjárat a süllő- és a gardafesztiválra
Fotó: Éberling András

A gyermekes családokat megszólító Mastercard varázshajónak a főszezonban 7,5 ezer utasa volt, az augusztus 19–20-i ünnepi tűzijátékokat csaknem kétezren csodálhatták meg a tó közepére indított vízi járművekről. Kiemelkedő forgalmat bonyolítottak le a szántódi és a tihanyi rév között ingázó kompok is, amelyek a főszezonban több mint egymillió utast, 335 ezer járművet és 73 ezer kerékpárt vettek a fedélzetükre.

A 2019-es hajózási idény október 23-án ér véget, ám ezt megelőzően a társaság vezérkara október 20-án külön hajó indítását tervezi a szigligeti süllő-, majd a szezonzárás után a november 17–18-án sorra kerülő tihanyi gardafesztiválra. Jó hír a tó déli és északi partja között gépjárművel vagy kerékpárral utazóknak, hogy a balatoni komp november 3-ig továbbra is 40 percenként közlekedik. Az első járat Szántódról 6 óra 40-kor, az utolsó 20 óra 20-kor fut ki a tihanyi révből.

Felmérték az utasok elégedettségét

Kíváncsi a hajóra szálló közönség véleményére a BAHART, ezért elégedettségi felmérést végeztek munkatársai a menetrendi, programhajó- és komputasok körében. A reprezentatív adatgyűjtéshez használt 2400 kérdőív feldolgozása és elemzése a forgalmi adatok részletes értékelésével párhuzamosan zajlik. A társaság jövő évi menetrendjének elkészítésekor figyelembe kívánják venni a felmérés eredményeit – áll a hajózási cég közleményében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.