Helyitermék-kisbolttal készülnek a nyitásra Balatonlellén

A Pannonhalmi Főapátság leleményes atyái gyógynövényekből készült különlegességekkel is várják a látogatókat.

2021. 04. 10. 14:15
null
Balatonfüred, 2019. augusztus 6. Négytagú hátizsákos turista család pihent meg a Balaton-parton gyalogos túrájuk közben. A vízen tõkésrécék úsznak, azokat nézik, etetgetik. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba Forrás: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gasztroturizmus újraéledésére készülnek a balatonlellei BL Yacht Clubban és a különleges termékkínálatáról messze földön híres Pannonhalmi Bencés Főapátságban. A déli part egyik legfelkapottabb, minden évszakban nyitott, elsősorban a vitorlázókat és hozzátartozóikat vonzó víziturisztikai centrumban hamarosan egy helyi termékeket kínáló élelmiszer kisbolttal lepik meg az ínyenceket.

– Mindenféle termékkategóriában találnak környékbeli portékát vásárlóink, a sajtok, húsok mellett, tésztaféléket, kiskertekből származó zöldségféléket, fűszereket, friss pékárut, szörpöket, bort, pezsgőt, sőt még balatoni konyakot is. Van például egy olyan isteni tökös-sajtos ropogósunk, amit majd egy Keszthelyen készülő erdélyi zakuszkával vagy szóládi szendvicskrémmel kínálunk. Ha ehhez még tudsz inni egy bazsalikomos meggyszörpöt, akkor egy feledhetetlen ízélményben lesz részed – jelezte lapunknak a BL Yacht Club vezetője. Nem csupán egy boltot, hanem egy találkozóhelyet is szeretnénk létrehozni, vagyis program legyen ide eljönni, beszélgetni és hazavinni a Balaton ízeit tette hozzá Tóth Balázs.

A világörökség címre érdemesült Pannonhalmi Bencés Főapátságnak már nincs szüksége marketingre, a leleményes bencés rendi atyák helyben készült készítményei ugyanis messzi földről csábítják a vásárlókat. A legfrissebb terméklistájukból ízelítőt kapunk Gellért atya gyógynövényekből készült tea-, levendulás búzasör-, citromfüves mentás szörp-, csokoládés és sósmandulás krém-kínálatából. És persze magunkkal vihetünk egy üveggel a klasszikus bordóival házasított pannonhalmi Szent Ányos-borból. Töretlen népszerűségnek örvend a levendulás vagy a nicaraguai kakaóbabból készülő tejcsokoládé, és a zsályás fehércsokoládé, továbbá a karakteres ízű édesség kedvelői számára ajánlott, hetvenszázalékos kakaó tartalmú, hatféle gyógynövénnyel például rozmaringgal, kakukkfűvel – ízesített étcsokoládé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.