Indokolatlan a lakosság élelmiszer felhalmozása

Bár egyes tartós élelmiszerek iránt megnőtt a kereslet, nem kell áruhiányra számítani, és indokolatlan a lakossági felhalmozás – hívja fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség.

Forrás: MTI2020. 02. 27. 9:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb kereskedelmi láncokat tömörítő szövetség kiemelte: néhány esetben előfordulhat, hogy egy-egy rövidebb időszakban egy-egy áruházban bizonyos tartós élelmiszerek feltöltési üteme nem tudja követni a megnövekedett keresletet, de az áruházakban az árukészlet stabilan rendelkezésre áll, a polcok feltöltése folyamatos.

Az OKSZ szerint az elmúlt napokban a média felületein bemutatott egyedi esetek, bevásárlási mintalisták ugyanakkor a kevésbé tájékozott vásárlókat indokolatlan felhalmozásra sarkallhatják, amely különösen így a hónap végén szükségtelenül kifeszítheti a vásárlók háztartási költségvetését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.