Ismét kapható K-vitamin a patikákban

A gyógyszertárak bármelyike beszerezheti a korábban idehaza használt, de május eleje óta gyártási gondok miatt hiánycikknek számító, injekciót helyettesítő készítményt.

2019. 06. 29. 12:37
null
Budapest, 2011. szeptember 27. Gyógyszerek egy budapesti gyógyszertárban. Október elsejétõl 534 gyógyszerért kevesebbet, 1686 készítményért viszont többet kell fizetni a patikákban. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már elérhető a magyarországi gyógyszertárakban a K-vitamin-készítmény, a patikák bármelyike beszerezheti a korábban idehaza használt, de május eleje óta gyártási gondok miatt hiánycikknek számító, injekciót helyettesítő készítményt – mondta el a Magyar Nemzetnek Feller Antal, a Hungaropharma vezérigazgatója.

Érdeklődésünkre közölte: a gyógyszer-nagykereskedők folyamatosan szerzik be a készítményt, amit naponta több alkalommal is kiszállítanak, ha egy patika igényt tart rá. Feller Antal emlékeztetett arra, hogy a külföldről behozott terméket alapvetően nem a magyar piacra gyártották, ezért először át kellett csomagolni, és el kellett látni magyar nyelvű betegtájékoztatóval. – Annak érdekében, hogy ez mielőbb megtörténjen, és forgalomba kerülhessen a készítmény, kollégáim hét végi műszakot szerveztek, ennek köszönhetően már kapható a K-vitamin – fogalmazott a Hungaropharma vezérigazgatója.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, a készítményt gyártó cég gyártási gondok miatt május 1-jétől egészen október végéig nem tudja biztosítani az eddig itthon használt készítményt, ezért a magyar gyógyszer-nagykereskedő kénytelen máshonnan beszerezni az ampullát.

A probléma feloldására az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet összesen 58 200 doboz másfajta ­K-vitamin behozatalát engedélyezte öt nagykereskedőnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.