Kilépnek az európai színtérre

Magyar Nemzet
2019. 09. 19. 9:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fokozza tőkeexportját és külföldi befektetéseit Magyarország vezető lakásfejlesztő vállalata, a Cordia, amely a román és a lengyel piac mellett – egy pilotprojekttel – immár Spanyolországban is jelen van.

Mindez abba a stratégiába illeszkedik, amelynek célja, hogy a vállalat európai szinten is meghatározó lakásfejlesztővé váljon. A vállalat a Futureal-csoporthoz tartozik, amely számos kereskedelmi és irodaprojektet is jegyez, köztük a budapesti Corvin sétányt, a most épülő Etele Plázát és a Budapest One irodaházat.

A Cordia Lengyelországban eddig több mint ezer lakást adott át, hamarosan pedig további, mintegy 1400 otthon építését tervezi elindítani Varsóban, Krakkóban és Gdanskban. A vállalat célja, hogy a rendkívül erős helyi versenytársak között a 10 legnagyobb szereplő közé küzdje fel magát, évi 1500-2000 lakás átadásával.

A román fővárosban jelenleg közel 500 új lakást épít a társaság két ütemben, illetve több további projektje van még előkészítési szakaszban, összesen több mint 800 otthonnal. Kísérleti jelleggel immár Spanyolországban is jelen van a társaság.

Stratégiai céljuk, hogy európai szinten is meghatározó lakásfejlesztővé váljanak, középtávon elsődlegesen a kelet-közép-európai régió vezető városaira fókuszálva – mondta Futó Gábor, a Cordia alapítója. A most épülő több mint 4000 lakás mellett további 5000 lakás fejlesztését készíti elő. Utóbbiak mintegy fele Magyarországot, közel 30 százaléka Lengyelországot, 20 százaléka Romániát, két százaléka pedig Spanyolországot érinti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.