Már hóágyúznának a hazai síparadicsomokban

Egyelőre még nincs elég hideg, de a hegyvidéki sportpályák üzemeltetői reménykednek az István-napi nyitásban.

2020. 12. 20. 7:30
null
Sportolásra kész tereppel várják a közönséget Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs elég hideg a hóágyúzáshoz, így még nem nyitnak a hazai sípályák – értesült a Magyar Nemzet. A mátraszentistváni sípark műszakilag már készen áll a „téli hadműveletre”, de amíg nem süllyed legalább mínusz 2 fok alá a hőmérő higanyszála, reménytelen próbálkozás volna a műhó előállítása – mondta lapunknak a mátrai sípálya szóvivője. Erbeszkorn Tamás és az ugyancsak mátrai illetőségű Klausmann Viktor, a Magyar Síakadémia Egyesület elnöke is azt reméli, hogy mivel a jövő hét közepétől lehűlést jelez a meteorológia, karácsony másnapján, azaz Szent István névünnepén megnyithatnak a mátrai és bükki pályák. Mivel az Északi-középhegység szállodái is zárva vannak, a sípályák üzemeltetői csak egynapos vendégekre számíthatnak. Nekik pedig azt ajánlják, hogy – tekintettel a járványhelyzetre – online vásároljanak napijegyet vagy bérletet.

Eplényben és Mátraszentistvánon is szigorú vírusellenes biztonsági előírások várják a sportolni vágyókat
Fotó: MTI

A Balatonhoz legközelebb eső téli sportközpont, az eplényi Intersport Síaréna már két hete kinyitott, ám a hóágyúzásra még ott is várni kell. Amint 0 fok alá süllyed a hőmérséklet, akár egy éjszaka is elegendő lesz fehérbe borítani a terepet, ám a hóréteg kezelése és stabilitásának biztosítása nagy odafigyelést igényel – jegyezte meg Tehel Tibor, az eplényi sípálya marketingasszisztense.

Mint megtudtuk, Eplényben és Mátraszentistvánon is szigorú vírusellenes biztonsági előírások várják a sízőket. Kötelező a maszk és a kesztyű használata, a közösségi helyiségekben pedig be kell tartani a védőtávolságot. A síoktató és tanítvány között is előírás a távolságtartás, hozzátartozók, szülők nem tartózkodhatnak az oktatópályán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.