Megmozgatta az embereket a pandémia

A koronavírus-járványnak kevés kedvező hatása van, az viszont tény, hogy az egyes országok lakosai sokkal többet mozogtak a szabadban vagy sportoltak az otthonukban 2020-ban, mint azelőtt – mutat rá egy futóalkalmazás globális piacának felmérése. 

Magyar Nemzet
2021. 01. 03. 17:05
null
A hidegben futáshoz először a megfelelő öltözetet kell kiválasztanunk Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Strava univerzális sportalkalmazás több kontinensen összesen 73 millió felhasználója adatai alapján felmérték, milyen reakciók születtek világszerte a koronavírus-pandémia kitörése óta.

Kedvező hatás, hogy a járványhelyzet növelte a lakosság aktivitását az egyes sportágakban. A Runnersport.hu idézi: 2020-ban a platformon havonta kétmillió új tag regisztrált, ami azt mutatja, hogy globális szinten a Covid–19 járvány olyan felfutást eredményezett a sportolási hajlandóságban, amire még soha nem volt példa.

Méribel, a 107. Tour de France profi országúti kerékpáros-körverseny egyik szakasza szeptember elején. A városiak is rászoktak a kétkerekűre – Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A regisztrálók számából kialakult sorrendiség alapján tavaly az Egyesült Királyság lakossága volt a legaktívabb globálisan. Emellett jelentős növekedés volt tapasztalható az emberek aktivitásában az Egyesült Államokban és Németországban is, ahol a szabadtéri testmozgásra kevesebb korlátozás vonatkozott.

Sokan a futásban találták meg a kikapcsolódást a pandémia idején – Fotó: pexels

Noha a futás és a kerékpározás a legnépszerűbb tevékenységek a Straván, a gyaloglás, a túrázás és a beltéri keresztedzések – ahogy a jóga és az erősítés – óriási növekedést mutatnak – idézi a szakportál az elemzést, megjegyezve, hogy népszerűek lettek a vízi sportok is, mint például a kajakozás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.