Nehezebb lesz kijutni a repülőtérre

Magyar Nemzet
2019. 03. 26. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 3-as metró déli szakaszának felújítása idején változik a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér megközelíthetősége – közölte lapunkkal a Budapest Airport. A felújítás következő lépcsőjeként a metró Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszát zárják le, ami nehézséget okoz a Budapest belvárosa felől érkező vagy oda induló reptéri utasoknak is.

A felújítás időszakában a MÁV vonatain korlátozás nélkül érvényes lesz a fővárosi BKK-bérlet a Nyugati pályaudvar–Kőbánya-Kispest–Ferihegy vonalon, vagyis az intercity- és gyorsvonatokat is igénybe lehet venni Budapest-bérlet típusú jegyekkel Ferihegy vasútállomásig. Az éjjel-nappal közlekedő 200E jelzésű busz a felújítás ideje alatt a Nagyvárad tér és a Köki között közlekedik. Ezen a szakaszon a repülőtéri buszok a Határ úton és a Népliget megállóban is megállnak majd.

Az egyik leggyorsabb és legkényelmesebb eljutási lehetőség a reptérre a 100E jelzésű busz. Ez a népszerűnek számító járat a legforgalmasabb napokon lényegesen sűrűbben, akár tízpercenként indul a repülőtérről és a Deák Ferenc térről. A változtatásoknak köszönhetően tömegközlekedéssel valószínűleg egyszerűbb lesz megközelíteni a repülőteret, mint gépkocsival. Ezzel együtt a hosszú hétvégék előtt, hétfő kora reggel vagy péntek délután erősebb gépkocsiforgalomra kell felkészülni a repülőtér és a város között. A nyári hónapokban pedig érdemes lesz a korábbinál legalább fél órával többet számítani a repülőtéri utazásra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.